RvC-voorzitter Heske Groenendaal (links) en directievoorzitter Ans Verhoef. (foto: Peter Venema)
RvC-voorzitter Heske Groenendaal (links) en directievoorzitter Ans Verhoef. (foto: Peter Venema) (Foto: Peter Venema)

Vrouwelijke voorzitters bij Rabobank West Betuwe

  •   keer gelezen

De ledenraad van Rabobank West Betuwe benoemde in zijn vergadering van 26 november commissaris Heske Groenendaal tot voorzitter van de lokale raad van commissarissen.


Tiel - Heske Groenendaal, in het dagelijks leven DGA van Metaglas BV te Tiel, volgt Henk-Jan Peterse op, die sedert 2012 voorzitter van de raad van commissarissen was. Daarmee werd Rabobank West Betuwe binnen de Rabobank-organisatie de enige bank met een vrouwelijke voorzitter van de RvC, als wel een vrouwelijke directievoorzitter, een rol die sedert 1 januari 2019 door Ans Verhoef wordt vervuld.

In de governance van de Rabobank is de voorzitter van de lokale RvC de vertegenwoordiger van de leden in de (landelijke) Algemene Ledenvergadering. Dat is de reden dat de ledenraad zijn eigen voorzitter kiest. De ledenraad vormt op zijn beurt de afvaardiging van de leden.

In de ledenraadsvergadering van 26 november traden ook zeven nieuwe ledenraadsleden in functie, te weten Bibiche Wymenga, Treja van den Heuvel, Annette de Bruin, Guido Wijnstekers, Sander Verstegen, Peter van Loon en Hans van Hooren. De ledenraad is daarmee weer op volle sterkte.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten