Doe mee en plant! 100.000 bomen en struiken in Gelderland.
Doe mee en plant! 100.000 bomen en struiken in Gelderland. (Foto: )

Grote uitdeeldag aan deelnemers plantactie

  •   keer gelezen

De actie om deze winter 100.000 bomen en struiken extra in Gelderland aan te planten is meer dan geslaagd. Maar liefst 263 enthousiaste deelnemers aan de actie ‘Doe mee en plant! 100.000 bomen en struiken in Gelderland’ planten samen 122.733 struiken en 1200 bomen op hun eigen grond.


Maurik - Op zaterdag 7 december ontvangen deelnemers uit de regio rivierengebied hun beplanting. Deze bijzondere uitdeeldag vindt plaats op de parkeerplaats van het gemeentehuis van de gemeente Buren aan De Wetering 1 in Maurik.

Energieneutraal Gelderland

Met de aanplant van meer dan 100.000 extra bomen en struiken zetten we samen de eerste stap naar een energieneutraal Gelderland.

De deelnemers (particuliere grondeigenaren maar ook zorgboerderijen) ontvangen zaterdag duizenden inheemse bomen en struiken zoals winterlinde, gewone beuk, eik, meidoorn, hazelaar, Gelderse roos en vlier.

Zij planten houtsingels, houtwallen, struweelhagen voor patrijzen en bijen en talloze schaduwbomen voor vee. Ze ontvangen hun beplanting kosteloos en planten ze op hun erven en weilanden.

Dit initiatief is financieel mogelijk gemaakt door provincie Gelderland.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier