"Schoenen hebben vaak emotionele waarde", vertelt Janine Verbeek, dochter van Jan. Samen runnen ze De Snelherstel Verbeek. (foto: Janet Kooren)
"Schoenen hebben vaak emotionele waarde", vertelt Janine Verbeek, dochter van Jan. Samen runnen ze De Snelherstel Verbeek. (foto: Janet Kooren) (Foto: )

Nu ook FlipPas bij Schoenmakerij De Snelherstel Verbeek

  •   keer gelezen

“Schoenen hebben vaak emotionele waarde”, vertelt Janine Verbeek, dochter van Jan. Samen runnen ze Schoenmakerij en Sleutelspecialist De Snelherstel Verbeek. “Als wij een paar schoenen binnen krijgen, zien wij het eindresultaat al voor ons. En dat is soms zo mooi dat mensen hun eigen schoenen niet meer herkennen.”


Tiel - Hakken, lijm- of stikwerk, het komt nog steeds veel voor, maar wat een enorme vlucht heeft genomen is het reinigen en ‘pimpen’ van sneakers. “Nog niet iedereen weet dat dat kan, maar we zien steeds meer jonge mensen met hele mooie sneakers. Dat zijn ook geen goedkope. Dus daar zijn ze zuinig op. En als ze dan eenmaal doorhebben wat wij voor ze kunnen doen, tja, dan zien we ze vanzelf vaker terug.” Afgetrapte schoenen die er weer prachtig uitzien, en hun kleur weer terug hebben. Een groeiend aantal mensen gaat steeds zuiniger om met hun mooie spullen, en dus ook met hun mooie schoenen. “We zeggen vooraf altijd of het lukt om schoenen weer mooi te krijgen of niet. Eerlijkheid duurt het langst!”

“Het is echt onze passie en we kunnen heel veel. En als onze klanten dan komen met afgetrapte schoenen waarvan ze het niet over hun hart kunnen verkrijgen omdat ze zo lekker lopen of omdat ze er enorm aan gehecht zijn, dan is het heerlijk als we ze weer geweldig op kunnen knappen.” Naast schoenen worden ook andere leren artikelen hersteld en onderhouden. Denk bijvoorbeeld aan tassen, rijlaarzen, jassen. “Mensen hoeven geen weken te wachten, we proberen alles binnen 24 uur klaar te hebben en sommige reparaties lukken al tijdens het boodschappen doen.”

Bij De Snelherstel Verbeek zijn ook sleutels en naamborden te verkrijgen. “We hebben met name voor autosleutels geïnvesteerd in een geavanceerde machine waarmee we ook de sleutel met transponders kunnen maken. Daar is veel vraag naar, maar ook naar de ‘gewone’ sleutel blijft altijd veel vraag.”

Vader en dochter werken dus samen in de zaak en het is lastig om personeel te krijgen. “Er zijn maar weinig mensen die de opleiding doen, terwijl het echt zo een geweldig beroep is.’’

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier