Pascal van der Lans en Mariska Kocken in actie
Pascal van der Lans en Mariska Kocken in actie (Foto: Tiel'72)

Tiel ‘72 voorkomt een comeback van Woudenberg

  •   keer gelezen

De selectie van Tiel ’72 speelde dit weekend twee wedstrijden tegen Woudenberg. Voor de wedstrijd van het vlaggenschip, pakte het tweede team na een bloedstollende wedstrijd een puntje tegen het tweede van Woudenberg: 20-20. Zeker de laatste minuten waren erg spannend, waarin nog veel gescoord werd.


Tiel - Het Team van de Week was deze week de D2. Ze mochten oplopen met de spelers van het eerste en hebben de hele wedstrijd goed aangemoedigd. Met een redelijk volle tribune begon de wedstrijd. Tiel ’72 liet direct merken dat het niet van plan was om de punten cadeau te geven. ,,Sinterklaas was immers al het land uit”, zo luidde de uitspraak van André Kuipers.

Door een goede doorbraak van Mariska Kocken kon Pascal aanleggen voor een strafworp. Romanja van den Berg speelde voor de afwezige Jennifer van den Eshof en deed dit uitstekend. Ze maakte de 2-0 met een mooi afstandsschot. Al snel liepen de oranjehemden uit naar een voorsprong van 7-2. Door de goede voorbereiding deze week wist Tiel precies hoe ze moesten verdedigen en wist het Woudenberg op vier doelpunten te houden: 11-4.

De start van de tweede helft was goed met een doelpunt van Thomas van der Wal. Toen brak er een slordige fase aan voor de Tielenaren. Woudenberg kon terugkomen in de wedstrijd en wist steeds makkelijker de korf te vinden. Gelukkig liet het team van trainer Mathijs Ramaker zich niet gek maken en deed het wat het moest doen: de wedstrijd goed uitspelen. Van der Lans scoorde nog een belangrijk doelpunt waarmee de wedstrijd definitief was beslist: 17-15.

Doelpuntenmakers: Pascal van der Lans (4), Kalijn Boneschansker (3), Romanja van den Berg (3), Thomas van der Wal (2), Ron Quint (2), Damian Vos (2), Silvia de Haas.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten