De Burense zangers, Sanne Broekman, vol overgave zingend tijdens één van haar optredens. (foto: archief Sanne Broekman)
De Burense zangers, Sanne Broekman, vol overgave zingend tijdens één van haar optredens. (foto: archief Sanne Broekman) (Foto: )

Sanne zingt hippe en vrolijke liedjes

  •   keer gelezen

Arno voor de Poorte


‘Ik houd erg van het kleinschalige’

“Lekker positief en vrolijk.” Zo omschrijft de Burense zangeres Sanne Broekman (1997) zichzelf. Dat is ook te horen in haar liedjes. “Ik zing het Nederlandse levenslied, maar dan wel in een hip jasje.”

Buren - De regio Rivierenland barst van de getalenteerde zangers en zangeressen. Eén van de talenten uit de nieuwe lichting is de Burense Sanne Broekman. Ze heeft twee singles uitgebracht: ‘Dans met mij de hele dag’ en ‘Genieten van het leven’. Die eerste staat met bijbehorende videoclip op YouTube. Die is goed voor bijna 9.000 views. Single nummer twee heeft geen echte clip, maar kruipt toch naar de 1.000 views. Ze staan ook allebei op Spotify waar de teller van het aantal luisteraars oploopt tot bijna 5.000.

Cover

“Het is allemaal begonnen op de middelbare school”, vertelt Sanne. “We hadden op het Lek en Linge een studio. Daar deed ik met klasgenoten een cover van ‘Sweet Goodbyes’ van Krezip. Daar kreeg ik heel veel leuke reacties op, maar heb er verder nooit veel meer mee gedaan.” Tot het moment dat haar vader in juli van 2018 ging trouwen en ze Frank Etten ontmoette. De componist maakte voor haar ‘Trouwen is houden’ en Sanne had een super origineel trouwgeschenk. Frank tekende ook voor Sannes eerste single. De tweede single is echter door haar vader, Jan Broekman, geschreven. “Hij werd er zo enthousiast van dat hij is gaan schrijven. Hij treedt inmiddels ook op. Als Jantje Bier.” Zelf heeft Sanne geen ambitie om liedjes te gaan schrijven. “Dat is niet helemaal mijn ding. Ik pak liever de microfoon.”

Hobby

Sanne ziet haar zangcarrière voorlopig nog als een hobby. Ze werkt vier dagen in de week voor een kinderdagverblijf en past één dag op. Ze besteedt ongeveer vijftig procent van haar vrije tijd aan zingen. “Gewoon in het weekend en op feestjes: ik houd van het kleinschalige. Onlangs heb ik in De Blusser opgetreden en toen ben ik tussen het publiek gaan staan.” Dat doet ze geregeld ook in de kantine van voetbalvereniging SV Buren. DJ Matthew vraagt haar tijdens de derde helft wel eens om een lied te zingen. “Ik houd wel van die spontane acties. Ik vind het leuk als het zo ongedwongen gaat.” Sanne wil op een relaxte manier meer mensen bereiken met haar muziek. “Ik zou best bekender willen worden, maar dat is geen absolute must.”

Duet

Ik de toekomst wil Sanne graag een duet opnemen met haar vader. “Dat zou ik gaaf vinden. Iets in het thema van vader en dochter. Of een feestknaller op zijn Jantje Biers.” Voor zangeres Marlane uit Ochten heeft ze veel bewondering. “Haar muziek vind ik echt heel mooi.” Sanne gaat zeker door met zingen, omdat het haar vrolijk maakt. “Ik houd ervan om anderen te amuseren en geniet van de gezelligheid met het publiek. Mijn derde single komt er beslist aan in 2020.”

www.facebook.com/sanne.broekman.31

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten