Fien Lancee in de armen van voorzitter Arie van Es. (foto: William Hoogteyling)
Fien Lancee in de armen van voorzitter Arie van Es. (foto: William Hoogteyling) (Foto: William Hoogteyling)

Tachtigjarige Fien kan niet zonder badminton

  •   keer gelezen

Tachtig jaar en dan nog wekelijks twee keer fanatiek badminton spelen. Fien Lancee van Badminton Club Culemborg (BCC) laat zien dat leeftijd lang niet alles zegt. Voor de medeclubleden reden genoeg om haar in het zonnetje te zetten.


Culemborg - Het was goed bekokstoofd van te voren. Op dinsdag 10 december, daags voor haar verjaardag, werd de nietsvermoedende Fien tijdens de clubavond in sporthal Interwey om acht uur van het veld geplukt. Daar was ze al een half uur druk aan het spelen. Voorzitter Arie van Es schetste kort de verdiensten van de bijna-jarige en overhandigde haar het gouden racket en de bloemen. “Het is voor het eerst dat we deze prijs uitreiken,” verklaart Van Es aan zijn toehoorders. “Je krijgt hem dan ook niet zo maar: ten eerste moet je meer dan veertig jaar lid van BCC zijn, dan ook de leeftijd van tachtig jaar hebben bereikt én bovendien nog actief spelen.”

Fien Lancee voldoet aan al die voorwaarden. Ze is lid sinds 1971, het oprichtingsjaar van de club. “Ik was drie maanden toen ze begon,” zegt dochter Laura, die van te voren was ingelicht over het eerbetoon. “Ik begrijp dat ze nog even gedreven is als in de jaren dat ik haar zag spelen.” Voorzitter Van Es: “Fien is dan wel klein, je ziet haar niet over het hoofd. Maar ondanks dat ze soms fel overkomt, is ze bij iedereen geliefd. Daarbij, haar gedrevenheid is een voorbeeld voor ouderen. En het natuurlijk is het jaloersmakend dat je op je tachtigste nog twee keer per week kunt badmintonnen.”

De jubilaris, die al overgrootmoeder is, was beslist blij verrast met de aandacht. Maar na tien minuten vond ze het mooi geweest. Ze was tenslotte naar de sporthal gekomen om te spelen. En hop, daar rende ze weer over baan, met een souplesse waar menig veel jongere speler niet aan kan tippen.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier