Op de voorgrond rechts de burgemeester. Links met bril Zeger Visser. En staand links Renate Olthof in gesprek met een van de vluchtelingen.
Op de voorgrond rechts de burgemeester. Links met bril Zeger Visser. En staand links Renate Olthof in gesprek met een van de vluchtelingen. Foto: Joyce Weij

Schrijfactie Amnesty International ‘Write for Rights’ in Tiel

Algemeen 142 keer gelezen

Op dinsdag 10 december, de dag voor de rechten van de mens, organiseerde Bibliotheek Rivierenland de schrijfactie Write for Rights in Zinder.

Tiel - Veel mensen hebben brieven of kaarten geschreven of een petitie ondertekend. Ook burgemeester Beenakker kwam langs om mee te doen aan deze actie.

‘s Avonds was er in Zinder de vertelvoorstelling Vreemde Vogels, over vluchtverhalen van mensen die nu in onze omgeving wonen. Deze voorstelling is gemaakt naar aanleiding van het boek van Zeger Visser, ‘Gastvrij’, waarin hij vluchtelingen geholpen heeft met het op papier zetten van hun vluchtverhaal.                                                                         Visser kwam ook met een paar van deze vluchtelingen naar Zinder om aan de schrijfactie mee te doen en nam de gelegenheid te baat om de burgemeester een boek te overhandigen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden