Op de voorgrond rechts de burgemeester. Links met bril Zeger Visser. En staand links Renate Olthof in gesprek met een van de vluchtelingen.
Op de voorgrond rechts de burgemeester. Links met bril Zeger Visser. En staand links Renate Olthof in gesprek met een van de vluchtelingen. (Foto: Joyce Weij)

Schrijfactie Amnesty International ‘Write for Rights’ in Tiel

  •   keer gelezen

Op dinsdag 10 december, de dag voor de rechten van de mens, organiseerde Bibliotheek Rivierenland de schrijfactie Write for Rights in Zinder.


Tiel - Veel mensen hebben brieven of kaarten geschreven of een petitie ondertekend. Ook burgemeester Beenakker kwam langs om mee te doen aan deze actie.

‘s Avonds was er in Zinder de vertelvoorstelling Vreemde Vogels, over vluchtverhalen van mensen die nu in onze omgeving wonen. Deze voorstelling is gemaakt naar aanleiding van het boek van Zeger Visser, ‘Gastvrij’, waarin hij vluchtelingen geholpen heeft met het op papier zetten van hun vluchtverhaal.                                                                         Visser kwam ook met een paar van deze vluchtelingen naar Zinder om aan de schrijfactie mee te doen en nam de gelegenheid te baat om de burgemeester een boek te overhandigen.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten