Foto: Cees van Cuijlenburg

Kerstshow DOS Sportief staat bol van enthousiasme

  •   keer gelezen

De kerstshow van DOS Sportief heeft alle verwachtingen overtroffen. In sportzaal De Hoekenburg in Rijswijk ontstond vrijdag een ware uitbarsting van enthousiasme, zowel bij deelnemers als toeschouwers. De club beleefde een glorieuze avond en zag zich bovendien verrast door een massale belangstelling.


RIJSWIJK/MAURIK/ECK EN WIEL - Nieuwbakken voorzitter Jürgen Schlegel liet in zijn openingswoord weten, dat het optreden vooral bedoeld was om de rijkheid van bewegingspatronen te laten zien. DOS Sportief blinkt daarbij uit in meerdere disciplines. Hij was een beetje verbaasd over de geweldige toeloop. De Hoekenburg puilde namelijk uit van het aantal kijkers. Vanaf een geïmproviseerde tribune konden die het programma uitstekend volgen.

Schlegel praatte de nummers met korte toelichtingen aan elkaar. Hij verhulde niet dat de politieke crisis in de gemeente Buren met de verwikkelingen rond de sporthal, een ernstige verstoring hebben uitgeoefend op de activiteiten. ’’Hierdoor waren er steeds verschuivingen. Onze gebruikelijke tweejaarlijkse grote show raakte op de lange baan’’.

De club gaat wel de draad weer oppakken. Het vertoonde beeld gaf daartoe zeker aanleiding. De dansgroepen kwamen met een brok spontaniteit op de vloer dat meteen aansprak. Vooral de allerjongsten kwamen met een hartverwarmend optreden. Zij stalenletterlijk de show en kregen het complete publiek mee met een begeleidend applaus. Op ander vlak viel te genieten van zorgvuldig samengestelde choreografieën bij de gevorderde dansgroepen.

De Gymsport kwam ruim aan bod met combinaties van toestellen en klein materiaal. Aansprekend was hier de oefening met hoepels en matten. Op het turnniveau gaf de selectie een demonstratie op vloer en tumblingbaan. Een intermezzo vormde de demonstratie van de volleybalgroep. Deze sport kent bij DOS Sportief nog een kleine opzet, maar de momenteel aanwezige afdeling ontwikkelt zich goed. Wel is enige uitbreiding welkom om de trainingen meer body te geven.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten