Nanda van Toorn biedt mevrouw Schumacher de Music Doll aan. (foto: Zorgcentra De Betuwe)
Nanda van Toorn biedt mevrouw Schumacher de Music Doll aan. (foto: Zorgcentra De Betuwe) (Foto: Zorgcentra De Betuwe)

Braintrainer en Music Doll feestelijk in gebruik genomen

  •   keer gelezen

Op donderdag 19 december overhandigde Nanda van Toorn namens de Stichting Vrienden van De Valentijn een braintrainer en een Music Doll aan bewoners van zorgcentrum De Valentijn in Maurik. Deze cadeaus zijn aangeschaft dankzij de hulp van veel sponsors en in het kader van het 50-jarig jubileum dat het Maurikse zorgcentrum in mei 2019 vierde.


Maurik - Met tevredenheid over de mooie opkomst en onder het genot van koffie en gebak blikte Nanda samen met de aanwezigen kort terug op de feestweek. Vervolgens werden de bewoners verrast met twee mooie cadeaus.

Braintrainer

Mevrouw Van Oort mocht de braintrainer onthullen. De braintrainer activeert spelenderwijs het denkvermogen en traint het geheugen bij ouderen. Een medewerker van De Valentijn vertelt: “In oktober 2018 deed Stichting Vrienden van De Valentijn ons ook al een braintrainer cadeau. We maken hier met veel plezier veelvuldig gebruik van. Dat we er nu twee hebben, is erg fijn. Nu kunnen er nog meer mensen plezier aan beleven.”

De braintrainer biedt veel variatie, zoals quizzen, puzzels en oude liedjes waarbij mensen mee gaan zingen. Beeld en geluid lokken reacties uit, de plaatjes roepen verhalen en herinneringen op. Ook bij mensen met dementie. Mevrouw Van Oort vertelt: “Het is erg leuk. Het brengt veel gezelligheid om dit met elkaar te doen.”

Music Doll

Mevrouw Schumacher mocht namens de bewoners de Music Doll in ontvangst nemen. Nanda geeft aan: “Dit cadeau is met name voor mensen met dementie erg fijn. De pop heeft met zijn babyvorm en grote ogen een grote aantrekkingskracht. Dit stimuleert het gevoel om voor de pop te willen zorgen. Ook kun je er geluiden en muziek mee afspelen.”

Door de favoriete muziek van de bewoners af te spelen, roept de pop herinneringen op. Nanda legt uit: “De pop, die we Sofie hebben genoemd, doet een beroep op ons sensorisch systeem. Door de zintuigelijke prikkels nodigt de pop ons bijvoorbeeld uit tot beweging en interactie.”

Jubileum

Het 50-jarig bestaan van het zorgcentrum werd in mei 2019 met een feestweek gevierd. Een week lang waren er verschillende activiteiten, zoals een optreden van Willeke Alberti, een heerlijke lunch en een gezellige reünie.

Eén van de organisatoren vertelt: “De inzamelingsactie was een groot succes. Via deze weg willen we de sponsoren nogmaals hartelijk bedanken.”

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier