Hylke (links) en Bart van Tiel Tip Top vloggen voor een schoner Tiel
Hylke (links) en Bart van Tiel Tip Top vloggen voor een schoner Tiel (Foto: Gabor Vosselman)

Tiel Tip Top langs de Waal

  •   keer gelezen

Tiel - Op zaterdag 11 januari gingen de vrijwilligers van Stichting Tiel Tip Top met Tielse inwoners aan de slag langs de oevers van de Waal. Met maar liefst 28 deelnemers werden circa 40 zakken met vuurwerk- en zwerfafval gevuld. Dankzij de inzet van deze vrijwilligers hebben we kunnen voorkomen dat ons Tielse afval bijdraagt aan de ‘plastic soep’ in de oceaan.
Op de tweede zaterdag van ieder jaar organiseert de Tielse zwerfvuilorganisatie een grootschalige opruimactie. Het verzamelde zwerfafval bestaat veelal uit single-use verpakkingen, zoals blikjes en wegwerpplastics. “Hoe moeilijk kan het wezen om je rommel in een prullenbak te stoppen of gewoon mee naar huis te nemen?” vraagt Hylke Vermeulen zich dagelijks af. De 36-jarige vrijwilliger strijd niet alleen met een grijpstok tegen het zwerfafval. Ook op sociale media en videowebsite YouYube wordt volop campagne gevoerd. Vermeulen: “We zijn begonnen met vloggen zodat onze schoonmaakmissie meer bekendheid zal krijgen, want alleen met z’n allen krijgen we onze stad en dorpen aan kant”.

Tiel Tip Top
Stichting Tiel Tip Top organiseert jaarlijks verschillende acties binnen de gemeente Tiel. Naast de Waalactie van afgelopen zaterdag werken zij aan de campagne achter het Vuurwerkvegen, organiseren zij met Oosthonk Sportief de Schone4Daagse in Tiel-Oost en ondersteunen zij alle inwonersinitiatieven die hen ter gehore komen.
In het nieuwe jaar gaan de Tielse schoonfanaten nóg weer een stap verder door perodieke opschoonacties in Tiel te gaan organiseren. De eerste data zijn gesteld op de eerste en laatste zaterdag van februari. De verzamelplaatsen worden later gecommuniceerd via website ‘www.tieltiptop.nl’ en Tiel Tip Top verzorgd en begeleid alle acties met materiaal en gezamenlijke nazit.


Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten