Alle deelnemers voor de uitreiking van de prijzen
Alle deelnemers voor de uitreiking van de prijzen (Foto: .)

Solistenwedstrijd Kunst en Vriendschap

  •   keer gelezen

Zaterdag 25 januari was voor 28 leerlingen en jeugdleden van Kunst en Vriendschap een spannende dag, waar al maanden druk voor geoefend en gerepeteerd was.


Maurik - In de RK kerk te Maurik vond de eerste solistenwedstrijd van K en V plaats, waarbij er gemusiceerd mocht worden met begeleiding van een pianist en de leerlingen beoordeeld werden door een professionele jury. De Solistenwedstrijd is georganiseerd in het kader van het 110 jarig bestaan van Kunst en Vriendschap.

Voor het in grote getale aanwezige publiek was er een gemêleerd middagprogramma, vanaf de jongste leerlingen tot leerlingen en leden die bijna hun C-examen gaan afleggen, van hoorn, tot harp, tot slagwerk. Ook was er veel variatie in de te spelen muziekstukken.

Alle deelnemers kregen na afloop een medaille en een certificaat. Ook werden er drie hoofdprijzen uitgereikt; de dagwinnaarprijs, de prijs voor het optreden met het hoogste puntenaantal, was voor Phileine Smit op haar harp met twee prachtige delen van de componiste Inge Frimout-Hei. De aanmoedigingsprijs, uitgereikt door jurylid Paul van Gils voor een veelbelovend optreden, was voor Sarah van Dijk op klarinet. De laatste grote prijs, de solistenprijs, uitgereikt door jurylid Arjan Gaasbeek, is gewonnen door Toon van Ewijk op hoorn, met het prachtige Nocturno. Hierbij hoort een solistenoptreden met het grote orkest van Kunst en Vriendschap. We gaan dus nog meer van Toon horen!

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten