Sportklas Brede School Tiel-Oost

  •   keer gelezen

Tiel - De Brede School Tiel-Oost is een samenwerking tussen de drie basisscholen (Achtbaan, Regenboog en PWA-C), gemeente, kinderopvang, diverse sport-, cultuur-, natuur-, en milieuorganisaties.


Met de Brede School willen we, samen met hun ouders en andere volwassenen in de wijk Tiel-Oost, kinderen van 0 t/m 12 jaar de gelegenheid bieden zich optimaal te ontplooien en gezond te ontwikkelen. Dit betreft zowel het fysieke, sociaal-emotionele en cognitieve vlak.  Talentontwikkeling van het kind staat hierbij centraal.
De Brede School Tiel-Oost heeft een initiatief ontwikkeld, namelijk de “sportklas”. Het doel is een betekenisvolle leeromgeving creëren voor leerlingen uit groep 6,7 en 8, waarbij  er een verdiepingsslag wordt gemaakt op de ontwikkeling van de leerlingen. Leerlingen die deelnemen aan de “sportklas” ontwikkelen uiteraard hun motorische vaardigheden, maar ook andere competenties zoals presenteren, organiseren, feedback geven- en ontvangen en doen kennis op over verschillende thema’s die te maken hebben met sport- en bewegen, namelijk anatomie/fysiologie, gezondheid en leefstijl, organiseren en presenteren/lesgeven.
Op maandag 2 maart vindt de opening van de sportklas plaats in gymzaal de Meeslaan. De geselecteerde leerlingen krijgen uitleg over het gehele traject, maken een spelregeltoets en zullen lekker in de praktijk aan de slag gaan. De wethouder sport is uitgenodigd om de leerlingen iets te overhandigen, waarmee de sportklas dan ook officieel geopend is.
Dit speciale moment willen wij niet onopgemerkt voorbij laten gaan. U bent dan ook van harte welkom om maandag 2 maart om 15.00 uur langs te komen in gymzaal de Meeslaan.

(Aangeleverd door: Ilse Bröker - Meenken)

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier