Bouwaktiviteiten Groenestraat Ochten

  •   keer gelezen

Ochten - Graag wijs ik op een situatie die voor veel ophef zorgt bij de bewoners aan de Groenestraat in Ochten.


Een al vele jaren onbebouwd perceel langs de Groenestraat heeft zich de afgelopen jaren op natuurlijke wijze kunnen ontwikkelen. Zonder enige informatie en overleg werden de bewoners van de ene dag op de andere dag overvallen door een volledige kaalslag van het perceel en een gigantische grondopslag. Deze grondopslag vormt voor een aantal woningen een min of meer massieve muur waardoor hun uitzicht volledig geblokkeerd is. Van een rustige landelijke woonbuurt is de Groenestraat als het ware omgebouwd tot een industrieel (grondopslag)gebied.

Men maakt zich grote zorgen om de gevolgen voor de gezondheid (PFAS!); de gevolgen voor de waarde van de woningen; het afbreken van de agrarische omgeving en de gevolgen van de grondtrillingen door de gebruikte zware voertuigen. (Groningse toestanden?).

Inmiddels hebben de bewoners zich schriftelijk tot het gemeentebestuur gewend, mede omdat er signalen waren dat het gemeentebestuur hiervan niet op de hoogte was en omdat er onduidelijkheid lijkt te bestaan over de vereiste vergunningen en de bestemmingsplannen.

(Aangeleverd: nissen1@freeler.nl)

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier