Vier ILO turnsters
Vier ILO turnsters Foto: J. Harteman

Laatste voorwedstrijden ILO-turnsters

Algemeen 113 keer gelezen

Culemborg - Zaterdag 7 maart werden de laatste voorwedstrijden van het rayon georganiseerd voor de divisies 3 en 4. Vier turnsters van gymnastiekvereniging I.L.O. kwamen naar de turnhal in Culemborg om hun wedstrijd te turnen en zich (hopelijk) te plaatsen voor één van de finales.


Melanie van Mourik en Wyke van Bijnen kwamen uit in de categorie senior D. Beide startte sterk met een mooie sprong over de pegasus, waarbij ze beide de top 3 van hoogste scores in hun categorie behaalden. Op brug turnden ze tijdens de wedstrijd helaas een extra “stopje”, terwijl ze met het in turnen de oefening door konden turnen. Hierdoor hadden ze extra aftrek in de eindscore. Op balk turnde Melanie een hele strakke en mooie oefening. Wyke moest helaas 1x een val incasseren maar turnde verder zonder extra balansverstoringen. Op vloer sloten beide turnsters mooi af met een vloeroefening met hoge salto’s en keurige sprongen. Melanie en Wyke werden respectievelijk 9e en 11e.
In de tweede wedstrijd turnden Maan Hazelbag en Lynn Verbeek. Beide turnen dit seizoen voor het eerst in een nieuwe categorie. Maan komt uit in de categorie Junior E en Lynn in de categorie senior C. Maan startte op het lastige toestel balk en viel helaas met de radslag van het toestel. Dit maakte ze ruimschoots goed door een schitterende vloeroefening te turnen waarmee ze één van de hoogste E-scores van haar categorie behaalde. Ook op sprong en brug liet ze veel vooruitgang zien ten opzichte van vorig jaar. Maan behaalde een mooie 10e plaats in het eindklassement. Lynn startte haar wedstrijd op vloer en liet weer een mooie oefening zien, maar die helaas iets minder stabiel was in vergelijking met vorige wedstrijden. Ze vervolgde de wedstrijd met een hele nette sprong over de pegasus waarmee ze de hoogste E-score in haar categorie behaalde. Op brug en balk liet ze ook mooie oefeningen zien maar hier mist ze helaas nog wat eisen die in de toekomst zeker haalbaar zijn. Lynn behaalde een 6e plaats.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden