Eerste ontmoeting tussen Linda Derksen en Cilius de Waal.
Eerste ontmoeting tussen Linda Derksen en Cilius de Waal. (Foto: via Marian Dijksman)

Het leven een dikke acht

  •   keer gelezen

‘’Op zaterdag 18 juli openen bewoners van zorgcentrum Lingewaarde om 11.00 uur de expositie Levensportretten van Ouderen.’’ 


Tiel - ‘’In de ruime hal van het zorgcentrum zijn vanaf dat moment foto’s, schetsen, de levensverhalen en geschilderde portretten van vier bewoners te zien. Levensportretten van Ouderen is een project dat een oudere en kunstenaar met elkaar verbindt. Door hun ontmoetingen en in dialoog met elkaar, ontstaat een portret in woord en beeld.

Met het project wil initiatiefnemer Marian Dijksman ouderen respectvolle aandacht geven. Met al hun levenservaring en -wijsheid hebben zij immers zoveel te vertellen.

Deelnemende bewoners zijn mevrouw Geertje Meel, mevrouw Marina Bams-van der Staaij, meneer Cilius de Waal en meneer Ernst van Toorn. Hun leeftijd varieert van 60plus tot 90plus. Kunstenaars Rob Reis, Antoinette Broekman, Bert Megens en Linda Derksen maakten de portretten. Ik geef het leven een dikke acht is een uitspraak van mevrouw Bams-van der Staaij.

Corona
Uiteraard heeft de coronacrisis het contact tussen de deelnemers vaak gedwarsboomd. Toch kan het project nu met deze expositie succesvol worden afgesloten. De opening wordt kleinschalig gevierd, in aanwezigheid van familie en met de nodige voorzorgsmaatregelen, vanwege de nog steeds noodzakelijke veiligheidseisen. De expositie blijft tot 30 augustus te bekijken.’’

Lingewaarde, Gasthuislingelaan 2 in Tiel. Informatie: marian@dijksmanmanagement.nl

Marian Dijksman

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier