Foto:

DOS-voorzitter zet in op samenwerking

  •   keer gelezen

ECK EN WIEL/MAURIK/RIJSWIJK – Jürgen Schlegel oogt ontspannen, blikt goedlachs in de ruimte, maar converseert met een duidelijke en serieuze ondertoon. De kersverse voorzitter van DOS Sportief heeft in zijn functie meteen een heldere lijn uitgezet. 


Die bestaat uit het optimaliseren van samenwerking, zowel binnen als buiten de club.
Schlegel (49) is nu vier maanden in functie bij DOS Sportief binnen een vrijwel geheel nieuw bestuur. De leden daarvan zwaait hij alle lof toe, zeker over de inzet. ’’Maar het beeld dat ik van de vereniging had heb ik wel moeten bijstellen. In eerste instantie dacht ik aan de gerenommeerde naam en het hoge niveau. Dat klopt ergens wel, maar de actuele werkelijkheid is ook, dat DOS Sportief de nodige problemen kent. Bijvoorbeeld een teruglopend ledental’’.

Zo is de selectie aanzienlijk geslonken. ’’Dat soort verloop is niet uitzonderlijk. Je ziet het overal in het land. Daarentegen doen andere afdelingen het weer iets beter. Dat de rust in de club is teruggekeerd is belangrijk. We moeten wel de financiële gevolgen in kaart brengen om tijdig maatregelen te nemen’’, aldus de voorzitter. 

’’Mensen in beweging krijgen. Dat staat bij mij bovenaan. Talent wat boven komt drijven moet daarnaast de kans krijgen om zich te ontwikkelen. In dat opzicht blijft een selectie waardevol, maar in omvang moet die wel overeenstemmen met de totale omvang van de vereniging. Door de nu ontstane situatie zullen wij daarop het lesprogramma moeten aanpassen om de kostenfactor beheersbaar te houden’’.

Voorzitter Jürgen Schlegel wil daarnaast optimaal kansen benutten die volgens hem opgesloten zitten een samenwerking met de andere clubs in de gemeente Buren. Bij voorkeur van gelijksoortige origine. ’’Het gaat niet om een fusie of overname maar puur om samenwerking op meerdere vlakken. Ik denk aan gezamenlijke trainingen en evenementen. Iedereen blijft gewoon lid van zijn of haar clubs, maar we kunnen elkaar helpen en de kosten drukken. Het precieze plaatje kan nader worden vastgesteld’’, zo legt hij met enthousiasme uit. Met de toevoeging: ’’Natuurlijk kun je ook tal van nuttige bestuurlijke tips uitwisselen’’.

Bij Jürgen Schlegel bestaat op deze manier een plan-A en een plan-B. Tussendoor loopt de zoektocht naar een nieuw bestuurslid, die de taak van secretaris wil vervullen. Bij DOS Sportief geen omvangrijke functie, omdat meerdere onderdelen al zijn verdeeld. De voorzitter wil dat graag komen uitleggen. ’’Ook als het gaat om die samenwerking’’, zo laat Jürgen Schlegel weten.

Bij foto’s:

• ’’Mensen in beweging krijgen. Dat staat bij mij bovenaan’’, aldus voorzitter Jürgen Schlegel van DOS Sportief.
• DOS-voorzitter over samenwerking: ’’Iedereen blijft gewoon lid van zijn of haar clubs, maar we kunnen elkaar helpen en de kosten drukken. Het precieze plaatje kan nader worden vastgesteld’’
• In gesprek met leiding en assistenten tijdens een selectietraining. Bij de voorzitter speelt een goede communicatie een grote rol.

FOTO’S: CEES VAN CUIJLENBURG

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten