Heropening negen biebs

  •   keer gelezen

Bibliotheek Rivierenland gaat weer open. Maar dan wel aangepast, volgens landelijke protocollen en richtlijnen van het RIVM. 


Regio - Vanaf 2 juni gaan negen vestigingen in aangepaste vorm open. Dat zijn de Bibliotheken in:  Beesd, Beneden-Leeuwen, Culemborg, Dodewaard, Druten, Geldermalsen, Kerkdriel, Tiel en Zaltbommel. De andere vestigingen blijven nog gesloten.
Om een Bibliotheekvestiging te kunnen openen moet aan bepaalde veiligheidsvoorschriften voldaan kunnen worden. Dat is nu nog niet op alle locaties van Bibliotheek Rivierenland mogelijk. De negen vestigingen die wel open gaan, hanteren een werkwijze volgens strikte richtlijnen. Dat betekent dat een maximaal aantal bezoekers aanwezig mag zijn. De bezoekers moeten handschoenen dragen en 1,5 meter afstand houden. De handschoenen liggen klaar bij de Bibliotheken. Daarnaast is een winkelmandje verplicht. Bezoekers kunnen zonder afspraak binnenlopen op aangepaste openingstijden. Studeren, lezen of anderen ontmoeten in de Bieb kan voorlopig nog niet. Ook kopiëren en printen is nog niet toegestaan. Daarnaast worden er tot 1 september geen workshops en activiteiten georganiseerd.

Veiligheid
In de negen vestigingen worden de voorschriften van het RIVM nageleefd. Ook de medewerkers van de Bibliotheek dragen handschoenen en zorgen ervoor dat er geen fysiek contact met bezoekers ontstaat. Zieke medewerkers blijven thuis. Mensen die verkouden zijn of griepklachten hebben, wordt geadviseerd om de Bibliotheek niet te bezoeken en thuis te blijven. Zolang de coronamaatregelen van kracht zijn, geldt er een leentermijn van 8 weken. Boeken die teruggebracht worden, gaan eerst 36 uur in quarantaine voor ze weer teruggeplaatst worden in de Bibliotheek.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op de website www.bibliotheekrivierenland.nl of bel met de klantenservice via het telefoonnummer 0344-639940. De klantenservice is maandag t/m vrijdag bereikbaar van 10.00 tot 17.00 uur.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier