Medewerkers van Zorgcentra De Betuwe nemen cheque in ontvangst.
Medewerkers van Zorgcentra De Betuwe nemen cheque in ontvangst. (Foto: Zorgcentra De Betuwe)

Cheque voor dagbesteding

  •   keer gelezen

Twee medewerkers van Zorgcentra De Betuwe mochten donderdagmiddag 4 juni namens drie dagbestedingslocaties een mooie cheque in ontvangst nemen.


Buren - Cultuurcoach Karlijn Maier en buurtsportcoach Joris Maier haalden maar liefst € 645,- op. Dit bedrag werd gesponsord aan drie dagbestedingslocaties van Zorgcentra De Betuwe ten behoeve van een fietslabyrint. De bewoners en medewerkers zijn coaches voor sport en cultuur ontzettend dankbaar voor dit mooie initiatief.
Donderdag 4 juni maakten cultuurcoach Karlijn en buurtsportcoach Joris hardlopend en fietsend een route van ruim 50 kilometer langs basisscholen en kinderopvangorganisaties in de gemeente Buren. De sportieve activiteit wordt georganiseerd om symbolisch het startsein te geven voor meer aandacht voor kunst & cultuur op basisscholen en kinderopvangorganisaties. De sportieve activiteit viel samen met de Nationale Opa en Oma dag. Joris en Karlijn wilden hier graag aandacht aan schenken en legden daarom contact met Zorgcentra De Betuwe.

Fietslabyrint
Samen met medewerkers van Zorgcentra De Betuwe kwamen ze op het idee om een geldinzamelingsactie te koppelen aan hun sportieve actie. Het doel is om voldoende middelen in te zamelen voor de aanschaf van een fietslabyrint. Ouderen die niet zelfstandig buiten kunnen fietsen, kunnen met de fietslabyrint virtuele fietstochten maken. De fietsroutes op het scherm zorgen voor herkenning, afleiding en gespreksstof, waardoor ouderen langer fietsen en op een ontspannen manier hun conditie verbeteren.

Sponsoractie krijgt een vervolg
Joris en Karlijn streven ernaar om uiteindelijk het totaalbedrag van € 5000,- voor de bekostiging van de Fietslabyrint te overhandigen aan Zorgcentra De Betuwe. Ze gaan daarom op korte termijn met een aantal medewerkers van Zorgcentra De Betuwe rond de tafel (online of fysiek met gepaste afstand) om krachten verder te bundelen en vervolgacties te bedenken. Alles om de aanschaf van het fietslabyrint zo spoedig mogelijk te realiseren.

Dagbestedingslocaties
De fietslabyrint zal het hele jaar door rouleren langs drie verschillende dagbestedingslocaties van Zorgcentra De Betuwe in gemeente Buren. Cliënten van Blommeland in Lienden, De Valentijn in Maurik en Oranjehof in Buren kunnen hier binnenkort gebruik van maken.

Zorgcentra De Betuwe biedt al meer dan 50 jaar ouderenzorg in het Rivierengebied.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten