Jelle van Bommel (links) en Koen Lindeboom tijdens de opnames van hun "Examensessie" in de Skybar van het van der Valk hotel in Tiel.
Jelle van Bommel (links) en Koen Lindeboom tijdens de opnames van hun "Examensessie" in de Skybar van het van der Valk hotel in Tiel. (Foto: Raff van Kalkeren)

Geen gala maar online examensessie

  •   keer gelezen

Zo kunnen we toch samen een examenfeestje vieren


Corien Remijn

Jelle van Bommel (17) en Koen Lindeboom (17), beiden net klaar met het VMBO van het Lingecollege, bedachten een alternatief voor de examenfeesten die vanwege corona niet door kunnen gaan. Ze namen een online programma op voor alle geslaagden van Nederland, genaamd “Examensessie”.

Tiel - Koen: “Jelle en ik vonden het heel jammer dat de traditionele eindexamenfeesten niet door konden gaan, dus we wilden iets bedenken waarmee we toch met z’n allen het examenjaar gezellig kunnen afsluiten. Videobellen bracht ons op het idee om online programma op te nemen met muziek en leuke gesprekken. Niet alleen voor leerlingen van het LIngecollege, maar iedereen die dit jaar examen heeft gedaan. We lanceren onze examensessie daarom ook via een livestream op YouTube.” De jongens moesten even stevig doorpakken om de opnames af te krijgen vóór 15 juli, de beoogde premièredag. Op zoek naar een aansprekende opnamelocatie viel hun oog op de Skybar van het van der Valk Hotel in Tiel, vanwege het fantastische uitzicht over het rivierengebied. Tot hun verrassing bleek het hotel graag bereid om mee te werken. Koen: “’We hadden één dag de tijd voor de opnames. Eerst hebben we alle camera- en geluidsapparatuur opgesteld op het dakterras, daarna hebben we de gesprekken en muziek opgenomen. Het was hartstikke gezellig maar het werd wel veel later dan was afgesproken. Gelukkig deed het hotel daar niet moeilijk over.” Vervolgens begon de volgende grote klus: het editen van alle beeld- en geluidsmateriaal. “Onze derde man, Raff, is daar nog druk mee bezig. De uiteindelijke sessie zal waarschijnlijk ongeveer twee uur duren. Genoeg voor een gezellig feestje.”

Samenwerking

De onderlinge taakverdeling was snel helder. Koen vertelt: “Jelle heeft al sinds de basisschool een passie voor muziek en is een ervaren deejay, dus het was meteen duidelijk dat hij dat deel voor zijn rekening zou nemen. Ik praat tussen de nummers door met hem onder meer over bijzondere herinneringen aan onze schooltijd en wat je nu kunt doen met alle vrije tijd. Mijn rol is die van presentator/MC. Dat had ik nog nooit gedaan maar het was hartstikke leuk om te doen.” De jongens strikten vijfdejaars VWO-er Raff van Kalkeren (17) voor het camerawerk en het monteren van het eindproduct. Voor Koen en Jelle zit de middelbare school er inmiddels op. Na de vakantie gaan ze naar het MBO: Koen gaat de opleiding sport en beweging doen, en Jelle een financieel-administratieve studie. Maar eerst verzorgen ze op 13 juli nog een live optreden tijdens de diploma-uitreiking van het Lingecollege, gedurende de “drive through” voor geslaagden en familie. De rest van Nederland kan op 15 juli vanaf 19.30 uur genieten van de livestream van de “Examensessie” op YouTube. Koen: “We hopen dat iedereen die dag de sessie bekijkt zodat we toch nog met z’n allen tegelijk een soort examenfeestje kunnen vieren. Maar later terugkijken kan ook hoor.”

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten