Emile Roemer bezoekt Rivierenland

  •   keer gelezen

Donderdag 18 juni brengt het Aanjaagteam Bescherming Arbeidsmigranten een werkbezoek aan regio Rivierenland. 


Regio - ‘’Dit interdepartementaal aanjaagteam, onder leiding van Emile Roemer, is op 4 mei aangesteld door Wouter Koolmees, Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid’’, aldus Nees van Wolfswinkel, voorzitter regionaal overleg arbeidsmigranten. ‘’ Roemer gaat in gesprek met provincie, gemeenten en organisaties over de problematiek rondom arbeidsmigranten. Het aanjaagteam zet zich in om ervoor te zorgen dat ook in deze coronatijd arbeidsmigranten in Nederland eerlijk, gezond en veilig kunnen werken. Het aanjaagteam bezoekt verschillende regio’s in Nederland om te kijken wat er speelt rondom arbeidsmigratie. Doel is om op regionaal niveau tot oplossingen en mogelijke maatregelen te komen die arbeidsmigranten kunnen beschermen tegen het coronavirus en daaraan gerelateerde problematiek.

Programma 
Deel 1: Bestuurlijk (besloten) overleg in de raadzaal van gemeente Tiel. Voorzitter van het Aanjaagteam Emile Roemer gaat in gesprek met Peter Kerris, gedeputeerde bij de provincie Gelderland en bestuurders van de acht gemeenten van Regio Rivierenland. Ook schuiven GGD Gelderland-Zuid, uitzendorganisatie VDU, FNV en een tweetal arbeidsmigranten aan om de problematiek rondom arbeidsmigranten breed aan te kaarten.
Deel 2: Bezoek aan huisvestingslocatie van arbeidsmigranten in gemeente Neder-Betuwe, en wel op Broekdijk 15 in Kesteren.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier