De Pippert met Betuws Best certificaat.
De Pippert met Betuws Best certificaat. (Foto: Betuws Best)

Streekproducten zijn razend populair

  •   keer gelezen

Consumenten willen graag weten wat ze eten en waar het vandaan komt. Deze garantie krijg je bij een streekproduct. Het kopen en consumeren van producten uit de eigen regio of omgeving bevordert niet alleen de lokale economie maar draagt ook bij aan loyaliteit aan je eigen omgeving. 


Regio - Verse groenten, fruit en zuivelproducten uit de Betuwe zijn al jaren populair en die populariteit neemt alleen maar toe. Vooral in de huidige coronacrisis, waarin consumenten liever rechtstreeks bij de boer kopen. Een goede reden voor steeds meer ondernemers om zich aan te sluiten bij het streekmerk Betuws Best; een merk dat garandeert dat producten écht uit de Betuwe komen. Ambachtelijk, duurzaam en eerlijk geproduceerd, en herkenbaar aan het Betuws Best logo.

Nieuwe Betuws Best-partners
Stokerij Lubberhuizen – oorspronkelijk Stokerij Lubberhuizen & Raaff – is de eerste Nederlandse ambachtelijke stokerij van Eaux de Vie en de enige in haar soort. De stokerij is gevestigd in een prachtig gerestaureerd brandweerhuisje, pal naast de karakteristieke Dikke Toren van het Betuwse Varik aan de Waal.
Eigenaren Bas en Joost Lubberhuizen distilleren er het beste vers geplukte fruit uit de Betuwe tot Eaux de Vie van de puurste kwaliteit. Er wordt hier volledig ambachtelijk, handmatig en duurzaam gestookt.
Bij IJsboerderij de Oude Schuur in Vuren bereiden ze sinds 2018 naast de melkveehouderij met veel plezier ambachtelijk Italiaans schepijs. Op de boerderij melken ze zo`n 80 koeien die het hoofdbestanddeel van het verse ijs leveren, de melk. Deze wordt gepasteuriseerd waarna het met natuurlijke ingrediënten wordt bereid tot een uniek eindproduct.
Ook De Pippert is sinds kort trotse partner van Betuws Best. De Pippert is een echt familiebedrijf dat al bijna 100 jaar wordt gerund door de familie Kranendonk. Sinds 2018 hebben ze op het melkveebedrijf in Ophemert, de Pippert, heerlijke Betuwse kaas. Deze wordt op ambachtelijke wijze gemaakt van de melk. De koeien lopen zoveel mogelijk buiten in het heerlijke Betuwse gras.
Het fruitteeltbedrijf van Van der Zalm ligt in het mooie dorp Rumpt, binnendijks van de Linge. Het andere perceel ligt op de Uiterwaarden van de Linge ongeveer 5 km van het bedrijf. Van der Zalm teelt appels en peren, en is naast officieel partner van Betuws Best ook Planet Proof gecertificeerd. In 2019 is bij het fruitteeltbedrijf bijna één hectare Gieser Wildeman aangeplant: een oud perenras dat bekend staat als de beste stoofpeer.

Over Betuws Best
Het streekmerk Betuwe Best is als paraplulabel ontwikkeld vanuit het POP3 project Lekker Lokaal Rivierenland in 2019. Betuws Best richt zich op het versterken en verduurzamen van de economie in de Betuwe door de ontwikkeling en lokale afzet van streekeigen producten te bevorderen. Ook partner worden van het streekmerk? Ga dan naar www.betuwsbest.nl 

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier