Het orkest in kleine groepjes, inclusief schoonmaakmiddelen.
Het orkest in kleine groepjes, inclusief schoonmaakmiddelen. (Foto: eigen foto)

Looproutes en lekdoekjes

  •   keer gelezen

Muziekvereniging KTSM -Koninklijke Vereniging Het Tielsch Stedelijk Muziekcorps - is er in geslaagd om na de versoepelingen, door de overheid bekend gemaakt, het repeteren in groepsverband binnen deze Tielse club weer mogelijk te maken.


Tiel - Hiervoor heeft men gebruikt gemaakt van een protocol wat is opgesteld door de gezamenlijke muziekbonden, waarbij het erg belangrijk is te weten dat er andere regels dienen te gelden dan de “standaard” regels. Dit heeft met name te maken met de verspreidingsrisico’s van het Covid-19 virustijdens de uitoefening van blaasmuziek.
Een gezonde dosis goed verstand, in combinatie met goede werkbare en heldere regels heeft er voor gezorgd dat de muzikale draad weer opgepakt kan worden.
KTSM heeft besloten het in 2020 geplande jubileumjaar te verzetten naar 2021 en voor dit jaar staan er dan ook een aantal geweldige grote optredens en concerten op het programma.
Ook financieel slaat de corona crisis een diep gat in de begroting van deze inmiddels maar liefst 125-jarige vereniging. “Gelukkig springt KTSM al jaren verstandig en voorzichtig om met de financiële middelen en hebben we wat vlees op de botten, maar dit moet niet al te lang duren”, aldus Kelvin Huiberts, voorzitter van KTSM.
“We kunnen vooral weer doen wat we al die maanden zo gemist hebben en dat is het allerbelangrijkste”.
De hoop is er dat er zo spoedig mogelijk uitbreiding van het maximaal aantal muzikanten kan komen. Dan kan er weer in grotere groepen worden gerepeteerd voor de komende optredens en concerten, wanneer dan ook. Hiervoor zal dan wel moeten worden uitgeweken naar grotere zalen of panden. Het eigen verenigingsgebouw aan de Cambier van Nootenlaan is (met 2 meter tussen de stoelen) maar geschikt voor 24 muzikanten en dus eigenlijk met bijna 50 muzikanten 2 keer te klein. Wellicht biedt het toneel van Zinder / Agnietenhof of een bedrijfspand uitkomst. Dit zullen we onderzoeken, aldus KTSM
Maar het allerfijnste is dat men weer kan repeteren en het sociale aspect weer kan oppakken.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten