Een deel van het groen-blauwe schoolplein.
Een deel van het groen-blauwe schoolplein. (Foto: V.L.)

Montessori onderwijs 25 jaar in Tiel

  •   keer gelezen

In de maand juni is het precies 25 jaar geleden dat Montessori haar intrede deed in Tiel. De Montessorischool aan de Dahliastraat in Tiel zou dit groots vieren met een feestweek in juni. Door het coronavirus is deze week verzet naar september in het nieuwe schooljaar.


Tiel - Niet alleen het 25-jarig bestaan is door de corona in het water gevallen. Ook de opening van het nieuwe schoolplein heeft niet plaatsgevonden, alsmede de open dag. Allebei deze activiteiten zouden in maart zijn. Het team vindt het jammer dat ze het nieuwe schoolplein niet hebben kunnen laten zien aan belangstellenden. Op 19 maart zou de opening van het plein zijn. De voorbereiding van het nieuwe groen-blauwe schoolplein heeft een jaar in beslag genomen. De leerlingen hebben geld ingezameld door middel van een sponsorloop, de oudervereniging heeft een bijdrage geleverd en samen met een reservering van school en vooral door een subsidie van de Provincie Gelderland en Waterschap Rivierenland is het mogelijk geweest om het schoolplein te vernieuwen en te vergroenen. Zo zijn- en worden er op het schoolplein en aan de voorkant van de school regentonnen geplaatst en is er meer groen op het plein gekomen. Ook is er een insectenhotel gebouwd. Dit allemaal was voor iedereen te bewonderen geweest tijdens de open dag op 21 maart. Helaas is dit niet doorgegaan.

In 25 jaar is de Montessorischool gegroeid naar een school met aandacht voor het individuele kind, maar is het vooral een school waar de kinderen leren dat zij het zelf kunnen. De leerlingen hebben elkaar en de begeleiders nodig om in hun ontwikkeling te kunnen groeien. Onderzoeken, ontdekken en een basis van kennis opbouwen om een eigen route te bepalen in het verdere leven. Veel oud-leerlingen geven aan dat deze basis erg belangrijk voor hun is geweest.

Iedereen die geïnteresseerd is in de Montessorischool en het groen-blauwe schoolplein met eigen ogen wil aanschouwen, is welkom om contact op te nemen. De directie en het team kan laten zien en horen wat het Montessori onderwijs voor een kind kan betekenen. Een afspraak maken kan telefonisch of per mail.

Info: Montessori Tiel, Dahliastraat 27, 4001 EC Tiel, 0344-632815, montessori-tiel@opo-r.nl.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten