Foto:

Buren B!zonder houdt alternatieve kunstroute met fotowedstrijd

  •   keer gelezen

Buren - Van 1 juli tot en met 2 augustus plaatsen 18 Buren B!zonder kunstenaars uit de gemeente Buren een kunstwerk achter hun raam, in de tuin of in een etalage. De organisatie van de jaarlijkse kunstroute daagt bewoners en bezoekers uit om foto’s van deze kunstwerken te gaan maken. Met de beste foto is een kunstwerk ter waarde van €500,- te winnen. 


Vanwege de coronamaatregelen kon de zeventiende editie van Buren B!zonder met Pinksteren niet doorgaan. Grafisch kunstenaar Ron Ariëns uit Beusichem zou voor het eerst meedoen: “Het had een knaller moeten worden. Volgend jaar beter, en ondertussen superfijn dat jullie de online-variant brengen!”. Het 5-koppige bestuur wilde geen heel jaar voorbij laten gaan en bedacht de online route. Werken van kunstenaars uit de gemeente Buren en gastkunstenaars zijn de afgelopen weken op sociale media getoond. Hieruit ontstond het idee voor de alternatieve Buren B!zonder kunstroute met de fotowedstrijd. Iedereen met een mobiel of camera kan meedoen. Voorzitter Dirk Rentmeester: “De jury wil graag verrast worden, dus leef je uit. Maak veel foto’s en deel ze met #kunstjachtburenbizonder (met een i dit keer). Mail je mooiste foto’s voor 5 augustus naar ons”.

De fotografen Huub Claessens uit Buren en Nathalie Brugman uit Eck en Wiel gaan jureren. Zij letten op herkenbaarheid van het kunstwerk, originaliteit en de stijl van de fotograaf. De winnaar kan een van de kunstwerken kiezen die aangeboden worden op http://www.kunstrouteburen.nl/te-winnen/

Kunstjacht langs kunst en ateliers in Buren
Op de te downloaden digitale routekaart is te zien dat kunstenaars uit Lienden, Ingen, Maurik, Buren, Kerk-Avezaath, Rijswijk, Zoelmond en Beusichem meedoen. Zij tonen schilderijen, sculpturen in steen en brons, sieraden, keramiek, mixed media en textielkunst. Een actieve, culturele route die met elk vervoersmiddel te doen is. Op afspraak en met de 1,5 meter in acht nemend, openen kunstenaars hun atelier. Daar mag ook gefotografeerd worden. Kunstschilder Marit Sannes uit Lienden: “Wanneer je belt, je bent meer dan welkom. Dan kun je hier rustig rondkijken en allerlei vragen stellen”.

Meedoen? Kijk voor meer informatie over deze kunstroute met fotowedstrijd op http://www.kunstrouteburen.nl/bb-kunstjacht/

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten