De Blauwe Bever vaart weer vanaf 4 juli over Rijn en Lek
De Blauwe Bever vaart weer vanaf 4 juli over Rijn en Lek (Foto: Stichting Rijnoevervaarten)

De Blauwe Bever vaart vanaf 4 juli

  •   keer gelezen

Vanaf 4 juli kiest het safarischip De Blauwe Bever het ‘ruime sop’. Er kan weer gevaren worden op de Rijn en Lek.


Regio - Weliswaar in aangepaste vorm door de coronamaatregelen, maar het bestuur en de vrijwilligers zijn blij dat varen weer mogelijk is.

Dan toch eerst maar die beperkingen.
De Blauwe Bever is een prachtig safarischip, maar niet ingericht op een coronatijdperk, zoals we dat nu kennen. Inmiddels zijn de noodzakelijke maatregelen genomen om toch zoveel mogelijk passagiers op een veilige en leuke manier mee te nemen. Het bovendek is zo ingericht dat er nu maximaal 26 passagiers mee kunnen. Er is nog geen horeca toegestaan, in principe is een bezoek aan het toilet niet mogelijk en men blijft op de plaats zitten, die is toegewezen.
Ook zijn de door ons te bezoeken natuurgebieden nog afgesloten voor groepen, waardoor natuurwandelingen nog niet mogelijk zijn.

Maar wat dan wel?
We gaan nu prachtige riviervaarten doen, die ongeveer twee uur duren en waarbij de gids aan boord van alles weet te vertellen over de rivier en zijn historie, maar ook over de aanliggende natuurgebieden. De Blauwe Bever vertrekt in de maand juli voor in totaal vijftien vaarten vanaf een tweetal vertreklocaties, Wageningen en Rhenen. Mooi zomerweer levert een belangrijke bijdrage aan het vaarplezier en dat lijkt ook wel te lukken. Men vreest zelfs tropisch hoge temperaturen, omstandigheden, waardoor een verblijf op het water vaak voor de nodige verkoeling kan zorgen.
Kortom, we denken dat we een mooi programma hebben voor een fantastische vaart, waarbij de oevers eens vanuit een heel ander perspectief kunnen worden bekeken.

En wat meer?
In augustus, hoopt het bestuur, afhankelijk van mogelijk versoepelende maatregelen, wat meer armslag te krijgen, zodat ook natuurgebieden kunnen worden bezocht. Ook zal het safarischip mogelijk vanaf meer vertreklocaties (Arnhem, Wijk bij Duurstede) varen. Daarmee probeert men weer stapje voor stapje naar het normale vaarschema terug te keren.
En we hopen dat velen, die zich nu min of meer gedwongen voelen de vakantie in Nederland te vieren, kennis kunnen maken met De Blauwe Bever, waardoor ze (misschien opnieuw) ontdekken, dat Nederland, ook dankzij het water, een prachtig land is.

Meer informatie
Voor meer informatie over De Blauwe Bever, de aangepaste vaarten en de beperkingen als gevolg van de coronacrisis is te vinden op www.deblauwebever.nl

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten