Leden van De Betuwe Runners en leiding van het Toon Hermans Huis Tiel hebben zich rondom de cheque verzameld. (Foto: Wim Brouwers)
Leden van De Betuwe Runners en leiding van het Toon Hermans Huis Tiel hebben zich rondom de cheque verzameld. (Foto: Wim Brouwers) (Foto: )

Steun voor Toon Hermans Huis Tiel

  •   keer gelezen

Doelgroep ‘mensen met kanker’ wordt niet vergeten


door Henk Jansen

In een periode waarin (terecht) veel aandacht naar Corona gaat, stonden ‘De Betuwe Runners 356’ op 30 juli 2020 stil bij mensen die geconfronteerd worden/zijn met kanker. Terug naar ruim een jaar geleden. Het is zaterdag 8 juni 2019, start Roparun editie 2019 Hamburg naar Rotterdam. Langste non-stop estafette van de wereld, komt langs velen dorpen en steden met indrukwekkende doorkomst(feesten.

Lienden/Tiel - Maandagochtend (vroeg) 10 juni 2019 doorkomst Roparun Lienden (gemeente Buren), indrukwekkend en mooi. Een om niet licht te vergeten. Dat vinden vooral Roparunteams ‘Move2Ur 108’ en ‘De Betuwe Runners 356’, maar dit is hun thuishaven en hoe neutraal en objectief ben je dan? Later blijkt doorkomst Roparun Lienden enorm gewaardeerd te zijn, door talloze Roparunteams uit heel Nederland. Doorkomst Roparun Lienden wordt door de landelijke Roparun organisatie beloond met de prestigieuze aanmoedigingsprijs, ter waarde van maar liefst 7.500 eufro. Hoe mooi is dat, het kleine dorp Lienden valt in de prijzen!

Lokaal doel

Doorkomst(team) Roparun Lienden mag een lokaal doel kiezen waar het mooie bedrag aan besteed mag worden. Doorkomst(team) Roparun Lienden betrekt Roparunteams ‘Move2Ur 108’ en ‘De Betuwe Runners 356’, ‘stichting Lichtpunt van de Betuwe’ en de ‘gemeente Buren’ bij deze keuze. Daar wordt door de partijen niet lang over nagedacht. Al snel valt dan ook de naam van het ‘Toon Hermans Huis Tiel’ (THHT). Een Inloophuis voor mensen die geconfronteerd worden met kanker. Mensen kunnen er terecht voor een praatje, luisterend oor, kop koffie of een leuke activiteit om te ontspannen of juist je gedachten te verzetten. Een inloophuis met een regionale functie, dus ook inwoners uit onder andere gemeente Buren en Neder-Betuwe zijn van harte welkom! Maar ook het ‘Toon Hermans Huis Tiel’ heeft in huidige periode te maken met grote uitdagingen. Tijdelijke sluiting door geldende Corona maatregelen en tegelijkertijd een geplande verhuizing naar een andere locatie. Een locatie die veel meer mogelijkheden biedt maar ook financiële uitdagingen kent, doordat ruimtes opnieuw ingericht moeten worden. Allemaal in een periode waarin de geldstroom richting het ‘Toon Hermans Huis Tiel’ bijna geheel opdroogt door allerlei evenementen die geen doorgang meer vinden. Het huis in Tiel is geheel afhankelijk van donaties, giften en sponsors. Het besluit waar de beschikbare 7.500 euro aan vergeven zou worden was unaniem en snel te nemen. Het mooie bedrag dat met lopen bijeen is gebracht gaat naar ‘Toon Hermans Huis Tiel’. ‘De Betuwe Runners 356’ en tal van andere lopers en groepen hebben allemaal iets gemeen, namelijk dat ze zich belangeloos inzetten voor mensen die geconfronteerd worden met kanker. Deze doelgroep wordt niet vergeten.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier