Patrick van de Giesen en Jan Visser
Patrick van de Giesen en Jan Visser (Foto: Caroline Leeman)

Kromhouters Patrick en Jan over Heren 1

  •   keer gelezen

Patrick van de Giesen en Jan Visser maken sinds 2013 deel uit van Heren 1 van THCC De Kromhouters in Tiel en hebben aardig wat ontwikkelingen en veranderingen rondom dit team meegemaakt. 


Tiel - We zijn benieuwd hoe zij hierop terugkijken en wat hun ambities en verwachtingen zijn voor de toekomst.

Patrick en Jan, jullie draaien al aardig wat jaren mee met Heren 1. Hoe kijken jullie terug op die tijd en hoe het team zich heeft ontwikkeld?

JAN
In de tijd dat wij bij Heren 1 kwamen, waren wij echt de jongste van het team. Ik geloof dat we allebei 15 waren toen we voor het eerst mochten gaan meetrainen en spelen. In de afgelopen 7 haar heeft Heren 1 enorm veel ontwikkelingen doorgemaakt. Daarbij hebben we hebben zeer verschillende spelers, én zijn we een hechte groep vrienden.

PATRICK
Het team is de afgelopen jaren enorm gegroeid en wordt elk jaar weer beter. Het leuke hier aan is, is dat het hele team in de jeugd van de Kromhouters heeft gespeeld. Ook dat maakt ons team heel sterk. Naast dat het ons team heel sterk maakt, is het ook erg gezellig doordat we elkaar al zo lang kennen.

Afgelopen seizoen was bijzonder te noemen. In meerdere opzichten. Jullie draaien mee in de top van de 1e klasse en waren goed op dreef. Toen kwam het coronavirus. Hoe kijken jullie hierop terug?

Wij vinden het enorm jammer dat wij de competitie niet hebben kunnen afmaken. We stonden er inderdaad goed voor. Op het moment dat we niet meer konden spelen door het virus stonden wij op een mooie tweede plek met 5 punten voorsprong op de nummer 3. Wij wilden alles op alles zetten om tweede te worden en wij zijn er ook van overtuigd dat we dat hadden behaald. Aan de andere kant kunnen we wel trots zijn op de plek waar we stonden voordat het coronavirus kwam. Deze plek hadden we echt verdiend.

Wat was tijdens deze competitie voor jullie een hoogtepunt?

PATRICK
De wedstrijd tegen Oss H1 was voor mij het echte hoogtepunt. Het was de nummer 1 tegen de nummer 2 op de laatste speeldag voor de winterstop. We wisten dat Oss een goede ploeg was en we wilden er alles aan doen om van ze te winnen. We wonnen de wedstrijd met 6-5, en was denk ik voor het publiek ook een leuke wedstrijd was om naar te kijken. Tevens lag de competitie door deze overwinning open en was er weer volop strijd bovenin.

JAN
De wedstrijd tegen Oss was ook voor mij het hoogtepunt van deze competitie. Het ongeslagen Oss op eigen veld verslaan was een wedstrijd waar wij maanden naar toe hebben getraind en geleefd. De manier waarop je met elkaar naar zo`n wedstrijd toeleeft is speciaal. Heel hard trainen en ook veel analyseren.

Als het aan jullie ligt, wat is de ambitie/doelstelling voor Heren 1 voor het seizoen 2020-2021?

JAN
Als het aan mij zou liggen, zou ik volle bak trainen om de overgangsklasse te halen. Een tweede plek is mooi omdat het recht geeft tot play offs, maar de eerste plek is helemaal geweldig en zeker niet onmogelijk.

PATRICK
Als het aan mij ligt wil ik weer bovenin meedraaien en dan minimaal plek 2 behalen. Afgelopen seizoen voelde als een verloren jaar, maar dat neemt niet weg dat we dit jaar er weer voor kunnen gaan.

Rond de start van het nieuwe seizoen hebben wij ook nog wat vragen voor jullie trainer/coach Christian Cavallet en trainer Maurice van der Horst. Welke vraag moet er beslist aan hen worden gesteld?

PATRICK
Wat maakt het nu zo leuk om juist met dit Heren 1 te werken, en waarom juist in deze samenstelling?

JAN
Wat maakt dit team zo sterk dat zij bovenaan de eerste klasse kunnen meedraaien, en welke stappen moeten zij nog maken om klaar te zijn voor de overgangsklasse?

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier