De leerlingen van groep 8 met daarbij het Gezonde School vignet
De leerlingen van groep 8 met daarbij het Gezonde School vignet (Foto: Marieta Ruesink)

De Boogerd is opnieuw gezond!

  •   keer gelezen

Maurik - Basisschool De Boogerd in Maurik heeft opnieuw het vignet Gezonde School behaald. Met het vignet Gezonde School laat De Boogerd zien dat ze werken aan een gezonde leefstijl.


De eerste keer mochten zij zich voor vier jaar lang Gezonde School noemen vanwege het voedingsbeleid dat zij hanteren. De verlenging hebben zij nu mogen ontvangen op het gebied van welbevinden.

Kinderen zijn pas in staat om te leren en zichzelf te ontwikkelen als ze zich veilig voelen en zichzelf kunnen zijn op school. Kinderen die lekker in hun vel zitten hebben meer zelfvertrouwen en zijn weerbaarder. Hierdoor kunnen zij zich beter inleven in een ander, beter omgaan met emoties van zichzelf en anderen en hechtere relaties opbouwen. Werken aan welbevinden draagt ook bij aan een fijne sfeer in de klas. Iedereen mag er zijn, fouten mogen gemaakt worden en samen dragen we zorg voor een veilige school.

De school is trots op het verkrijgen van deze verlenging en daarmee ook de toekenning dat de stappen die ze zetten voelbaar en zichtbaar zijn in de school.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier