John Haworth uit Wales verblijft met zijn hond Juicy enkele weken op minicamping Tussen de Dijken in Tiel.
John Haworth uit Wales verblijft met zijn hond Juicy enkele weken op minicamping Tussen de Dijken in Tiel. (Foto: Corien Remijn)

Amper nog een vrij plekje te vinden

  •   keer gelezen

” Een week na de opening moesten we al weer dicht”


.

Corien Remijn

Dit jaar blijven meer mensen in Nederland tijdens de zomervakantie, en dat is ook te merken op de campings rondom Tiel. Wie lang heeft gewacht met boeken, kon in juli al bijna nergens meer terecht. Van exorbitant gestegen prijzen, zoals aan de kust, is hier gelukkig geen sprake.

“We zitten tot 8 augustus zo goed als vol. Het is veel drukker dan normaal”, zegt Karsten Pelsma van camping De Vergarde in Erichem. “We zien nieuwe gasten, maar ook veel mensen die hier normaal alleen in het voor- of naseizoen komen.” Ook bij campingpark Zennewijnen is het nu volle bak, maar het zit de nieuwe eigenaars, Robin en Bianca van Putten, niet mee. “Een week nadat we de camping hadden overgenomen moesten we al sluiten vanwege het coronavirus”, vertelt Bianca.”Ook nu is het nog niet zoals normaal. We hebben veel entertainment moeten schrappen en zijn vooral bezig met het handhaven van de coronaregels, zoals de 1,5 meter afstand op het terras en het verdelen van zwembadtijd over de verschillende groepen. Gelukkig zijn de gasten graag bereid om mee te werken.” Bij minicamping Tussen de Dijken in Tiel is het verschil met andere jaren minder groot. “De weekenden zitten altijd al vol, maar mensen blijven nu vaak langer, waardoor het doordeweeks wat drukker is,”, aldus Jan Kuster, die met zijn vrouw Rina in 2015 een camping begon bij hun paardenboerderij.

Kamperen tussen de dijken

De sfeer op de minicamping is opvallend ontspannen, waardoor je bijna zou vergeten dat we in coronatijd leven. Tussen twee appelbomen heeft Jacqueline van der Valk uit Eethen (Brabant) haar tent opgezet. “Ik wilde eerst onder de boom gaan staan maar bedacht net op tijd dat die appels weleens naar beneden kunnen vallen.” Eigenlijk had ze nu in Noorwegen willen zitten, maar vanwege alle coronamaatregelen werd het uiteindelijk een fietstocht van ruim twee weken door Nederland. Op een speciaal hiervoor aangeschafte nieuwe fiets. “Geen e-bike hoor, gewoon op spierkracht. Kan nog wel een uitdaging worden omdat ik al jaren niet meer zoveel heb gefietst.” Een vastomlijnd plan heeft ze niet, al hoopt ze wel de Waddeneilanden te bereiken. “Maar ik zou me ook best een paar weken op deze camping kunnen vermaken, zeker met die grote huiskamer.” Ook haar buurman op het veld, de Engelsman John Haworth (foto), voelt zich helemaal thuis op deze informele camping met z’n vele dieren. Hij is er nu al voor de vijfde keer, samen met zijn terrier Juicy. “Ik had eigenlijk rond Pasen willen komen, maar vanwege corona kon ik pas vorige week weer reizen. Ik begin meestal met een dagje Amsterdam maar dan zoek ik snel de rust op van de grote rivieren. Vroeger liep ik wel 30 kilometer per dag en zette ook steeds ergens anders mijn tent op, maar tegenwoordig blijf ik liever een tijdje hier staan. Hier heb ik ook voetbalclub Liverpool de finale van de Champions League zien winnen. Gezellig samen met Nederlandse gasten.”

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten