De nieuwe trainer van MEC '07, Piet van Lent, heeft enorm veel zin in het avontuur bij de voetbalclub uit Maurik.
De nieuwe trainer van MEC '07, Piet van Lent, heeft enorm veel zin in het avontuur bij de voetbalclub uit Maurik. (Foto: Arno voor de Poorte)

Piet van Lent nieuwe trainer MEC ‘07

  •   keer gelezen

ik heb echt een ontzettend goed gevoel bij deze mooie club


Arno voor de Poorte

De Maurikse voetbalvereniging MEC ‘07 heeft met ingang van het seizoen 2020-2021 een nieuwe trainer. De vierdeklasser heeft de uit Beesd afkomstige Piet van Lent ingelijfd als oefenmeester. “Ik breng een gezonde dosis ambitie mee.”

Maurik - De tweeënvijftigjarige trainer / coach heeft heel veel zin om aan de slag te gaan bij de voetbalclub in Maurik. “Ik vind MEC ‘07 een mooi clubje. Ik heb altijd gezegd: ‘Daar wil ik best een keer trainer worden’.” Het afgelopen seizoen was MEC ‘07 de verrassing in de Zondag vierde klasse E in Zuid 1. Daar sprokkelde de debutant na een moeilijke start in zestien wedstrijden van de wegens het coronavirus afgebroken competitie zesentwintig punten bij elkaar. Goed voor de achtste plaats bovenin het rechterrijtje met uitzicht op het linkerrijtje. “De club heeft dezelfde doelstellingen voor volgend jaar en ziet MEC ‘07 graag uitgroeien tot een stabiele vierdeklasser,” vertelt Piet. “Zelf heb ik wat meer ambitie. Na een wedstrijd of acht weten we beter waar we staan. Dan kunnen we de doelstellingen bijstellen of de verwachtingen enigszins temperen. Het zal best even wennen zijn. Aan de samenstelling van de groep en aan de tegenstanders.”

Aanwinsten

Van Lent doelt hiermee op het vertrek van de veelscorende spits, Guido van Dijk, en aan de indeling van het team in het nieuwe seizoen. “Guido gaat bij de Veenendaalse derde divisionist DOVO bij de jeugd onder de 21 jaar spelen. We hebben een paar versterkingen gekregen. Er zijn twee spelers van het Tielse Theole overgekomen en we hebben twee spelers, toevallig broers, van het Zoelense SCZ ingelijfd.” Met een brede selectie van twintig spelers, onder wie twee keepers, speelt MEC ‘07 in Zondag 4e klasse G. “Daar zitten vijf Betuwse ploegen in. Ik kijk ontzettend uit naar de derby’s. De andere teams ken ik nog niet zo goed. Ik ben in ieder geval van plan om mijn eigen spelstijl te gaan hanteren.” Afhankelijk van het spelersmateriaal is Van Lent liefhebber van verzorgd en aanvallend voetbal. “Ik speel het liefst op de helft van de tegenstander met veel ruimte in de rug. Ik houd ervan om mijn ploeg het initiatief te laten nemen. Zelf vind ik het spel van Ajax, FC Barcelona, Manchester United en Liverpool oogstrelend.”

Mix

De trainer heeft bij MEC ‘07 een mooie mix van werkers die fysiek hun mannetje staan en een paar technisch begaafde spelers tot zijn beschikking. “Voor het inzicht in de kwaliteiten van het team is het fijn dat de oefenwedstrijden eraan komen. Ik heb de jongens wel een paar keer aan het werk gezien, maar met name de komende bekerwedstrijden zijn een mooie testcase. Daar ga ik zo blanco mogelijk in. Dan kan ik zien hoe het zich gaat ontvouwen. Mijn eigen ideeën blijven wel leidend.” De oefenmeester heeft er vertrouwen in. Net als in de vereniging en het bestuur. “We waren er snel uit. Mijn dagdromerijen zijn nu in realiteit omgezet. MEC ‘07 is echt een mooie club met een prachtige accommodatie.”

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier