Bestuur KWF Tiel, van links naar rechts: Mieke Roelofs, Rachel Schreuder en Lars Leenders
Bestuur KWF Tiel, van links naar rechts: Mieke Roelofs, Rachel Schreuder en Lars Leenders (Foto: Dagmar Wijnbelt-van Heun)

Kankerbestrijding KWF Tiel Collecte september 2020

  •   keer gelezen

Tiel - Het jaar 2020 is vanwege het Corona virus een heel ander jaar geworden voor vrijwel iedereen. Ook voor Kankerbestrijding KWF is er qua fondsenwerving een en ander aangepast om veilig binnen de 1,5 meter te collecteren. Echter, het landelijk KWF bestuur heeft besloten om de collecte dit jaar anders in te vullen. Van een deur tot deur collecte gaan zij onder andere over op een digitale collecte om zo donateurs aan te moedigen het KWF te blijven helpen geld in te zamelen voor onderzoek. Ook KWF Tiel gaat de collecte dit jaar anders invullen. Aan het woord het bestuur van KWF Tiel, Rachel Schreuder (Voorzitter), Mieke Roelofs (Penningmeester) en Lars Leenders (Secretaris):


“De coronacrisis zorgt al maanden voor onzekerheid bij veel Nederlanders. Onze gezondheid staat op het spel, banen staan op de tocht en contact verloopt vooral via schermpjes en apps. Ook mensen die kanker hebben (gehad) worstelen met dit nieuwe, onbekende gevaar. Onze collectanten zullen in de collecteweek van deur tot deur gaan en de brievenbussen voorzien van een collectekaart. Verder zullen de collectanten digitale donatie mogelijkheden via social media opzetten. We vinden het belangrijk toch ook in deze complexe tijd mensen te blijven attenderen op de waarde van onderzoek naar kanker. Want dankzij wetenschappelijk onderzoek neemt de kennis over kanker steeds verder toe.”

Ook het behouden van collectanten en wijkhoofden is dit jaar een uitdaging. “We zien dat er collectanten zijn die het spannend vinden om langs de deuren te gaan, juist vanwege corona. Gelukkig zijn de meeste collectanten dusdanig betrokken dat ze zich blijven inzetten en de kaartjes huis aan huis gaan verspreiden. En gaan zij via social media collectes opzetten in de collecteweek.”

Nieuwe collectanten als ook wijkhoofden zijn nu en zeker ook voor de toekomst van harte welkom! Via Facebook KWF Tiel kunnen zij zich aanmelden. Bellen of appen met Lars Leenders kan via 06-23 63 46 05.

Meer info: kwf.nl/helpjijons

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier