Syntus Gelderland breidt dienstregeling uit per 23 augustus

  •   keer gelezen

Gelderland - Vanaf 23 augustus rijdt een groot aantal van onze buslijnen weer volgens de gebruikelijke dienstregeling. Daarnaast zijn er een aantal lijnen die een aangepaste- of vakantiedienstregeling rijden. Ook houden we, in verband met corona, extra bussen stand-by, die wij kunnen inzetten wanneer het te druk wordt. Op deze manier zijn wij in de gelegenheid om drukte in onze bussen op te vangen en het OV veilig en comfortabel te houden. De dienstregeling geldt tot en met 12 december 2020.


Gespreid rijden i.v.m. nieuwe schooljaar

De dienstregeling van de scholierenlijnen en enkele buslijnen die langs scholen rijden, wordt vanaf 23 augustus meer gespreid. Dat betekent dat de bussen, in tegenstelling tot de gebruikelijke dienstregeling, vaker buiten de spits starten met rijden. Dat is onder andere besloten na gesprekken die zijn gevoerd met diverse scholen. De lesroosters van de scholen en de dienstregeling zijn op elkaar afgestemd ten behoeve van een betere spreiding van het aantal studenten in onze bussen.

Meer informatie over de dienstregeling vind je op deze pagina. Voor een actueel reisadvies en de juiste vertrektijden adviseren wij reizigers hun reis voor vertrek altijd te plannen via onze reisplanner of 9292.nl.

Reisregels

Om het OV samen verstandig te gebruiken, gelden de volgende reisregels in onze bussen:Het dragen van een niet-medisch mondkapje is verplicht voor reizigers van 13 jaar of ouder. Zet je mondkapje op voordat je instapt.Vermijd (indien mogelijk) drukke (spits)tijden.Geef elkaar de ruimte op de halte, in het voertuig, en bij het in- en uitstappen.Houd rekening met elkaar.

Kuchschermen

Via OV-NL deed TNO, namens de gezamenlijke vervoerbedrijven, afgelopen periode onderzoek naar de veiligheid van plastic kuchschermen in bussen en trams, met positieve uitkomst. Het plaatsen van kuchschermen vormt voor buschauffeurs een beter alternatief dan een gesloten voordeur. Daarom zijn reizigers binnenkort weer via de voordeur welkom in onze bussen. Hoewel het nog even duurt voordat de schermen in onze bussen zijn geplaatst, zijn we blij dat we reizigers straks weer persoonlijk voor in onze bussen welkom kunnen heten.

Syntus Gelderland is een service van Keolis Nederland. Keolis Nederland verzorgt met ruim 2300 medewerkers openbaar vervoer in Almere, Gelderland, Overijssel en Utrecht en op de treintrajecten Zwolle-Enschede, Zwolle-Kampen en Zutphen-Hengelo-Oldenzaal. Met 700 bussen en 25 treinen vervoeren wij jaarlijks 45 miljoen reizigers. Wij werken hierbij vanuit twee intrinsieke waarden; duidelijk en ondernemend. Wij bieden uitstekend openbaar vervoer aan onze reizigers zodat zij veilig en comfortabel van A naar B reizen. Keolis Nederland is een 100% dochteronderneming van de internationaal opererende mobiliteitsonderneming Keolis, die wereldwijd met 63.000 medewerkers openbaar vervoer verzorgt in 16 landen. www.keolis.nl.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten