Tiel'72 won de streekderby tegen Kesteren
Tiel'72 won de streekderby tegen Kesteren Foto: Tiel'72

Tiel’72 boekt een zakelijke overwinning op Kesteren

Algemeen 79 keer gelezen

Na een tijdje niet tegen elkaar gespeeld te hebben, stond eindelijk de streekderby tussen Tiel’72 en Kesteren weer op het programma. Sportpark Rauwenhof was dit keer het strijdtoneel.

Tiel - Het lukte Tiel’72 2 deze week niet om de punten in Tiel te houden. De ploeg van trainer Hielke de Rooij verloor met 10-12 van Rust Roest uit Eindhoven. Aan het vlaggenschip de taak om het publiek op een mooie wedstrijd met een goed resultaat te trakteren.

De ploeg van trainer Mathijs Ramaker begon aanvallend goed, maar verdedigend was het erg slordig. Hierdoor kon Kesteren aan blijven haken. De thuisploeg gaf veel strafworpen en vrije ballen cadeau aan de bezoekers. Toch ging Tiel met een 9-6 voorsprong de kleedkamer in voor de rust.

Na rust wist de thuisploeg de voorsprong verder uit te bouwen. Kesteren wist nog een keer terug te komen tot 11-9, maar vanaf dat moment zette Tiel’72 verder aan en begon de ploeg met scherp te schieten. Zo liep de thuisploeg uit naar een 15-9 voorsprong en was de spanning wel uit de wedstrijd. Kesteren zette het laatste doelpunt van de wedstrijd op het scorebord en bepaalde de eindstand op 17-11.

,,Een zakelijke overwinning”, vond trainer Ramaker. ,,Volgende week tegen DUKO moeten we constanter spelen om een gooi naar de overwinning te kunnen doen.”

Doelpuntenmakers: Pascal van der Lans (4), Janine van Schie (4), Thomas van der Wal (3), Sierd Hettema (2), Damian Vos (2), Kalijn Boneschansker en Jennifer van den Eshof.