Foto:

Boyd wint 5x5 Filmcompetitie

  •   keer gelezen

Filmmaker Boyd Helderton (22 jaar) heeft de 5x5 Filmcompetitie gewonnen. Dit is bepaald door de uitkomst van de stemmen van het publiek en de jury. De jury stond voor een lastige taak: “We zijn verrast door het hoge niveau van de inzendingen en het lag dan ook dicht bij elkaar. Het zijn bijzondere films geworden. Allen met een eigen, persoonlijke aanpak.” Over de de video van Boyd zei de jury: “De beeldfragmenten in deze film zijn heel sterk. De film is met veel aandacht gemaakt en maakt de kracht van sport goed duidelijk. De film blijft boeien van begin tot eind.”


5x5 Filmcompetitie Gelderland
Zes jonge filmmakers hebben de afgelopen periode de verhalen verfilmd van jongeren die via het Jeugdfonds Sport & Cultuur aan sport of cultuuractiviteiten doen. De verhalen van Norah, Dyllan, Imre, Jernilius en Raj vormden het uitgangspunt voor de video’s. De 5×5 Filmcompetitie is een initiatief van Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland, Cultuur Oost, Filmhub Oost en Go Short. Met dit initiatief hopen we het onderwerp armoede bespreekbaar te maken onder jongeren om zo nog meer jongeren te kunnen helpen om aan sport en/of cultuur te doen.

Mooi leerproces
De jonge filmmakers hebben allen op eigen wijze het project aangepakt. Alle deelnemers vonden het een mooi en leerzaam proces. Dat had te maken met de korte tijd waarin de film moest worden gemaakt, maar ook met het onderwerp. Zo gaf de 17-jarige filmmaker Jeroen te Pas aan: “Ik had eigenlijk nog nooit echt nagedacht over armoede. Maar ik heb hele mooie gesprekken mogen voeren met de moeder van Dylan, waar ik mijn film over maakte. Ik heb daar veel van geleerd en besef me nu hoe goed ik het heb. Winnaar Boyd reageerde enthousiast op het winnen van de filmcompetitie: “Ik ben superblij dat ik gewonnen heb. Ik heb deze film niet gemaakt voor mezelf, maar voor Raj. En omdat Raj altijd voor de overwinning gaat, moest ik dat natuurlijk ook doen! Echt top!”

Bekijk hier de winnende video: https://vimeo.com/489487264

Meer informatie over de 5x5 Filmcompetitie Gelderland is te vinden op www.jeugdfondssportencultuur.nl/5x5GLD

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten