Royaal gesteund

  •   keer gelezen

Het bestuur van Voedselbank Rivierenland kijkt positief terug op het afgelopen jaar. Na een rustige start met de feestelijke opening van de winkel, volgde in maart de lockdown en werd de winkel weer gesloten.


Regio - Uitgifte wordt vanaf dat moment gedaan onder een in aller haast geplaatste luifel bij het pand op Burgemeester Schullstraat 4 in Tiel.
Het aantal cliënten is afgelopen jaar flink gegroeid, en het einde is nog lang niet in zicht. ‘’We kunnen het aan en worden ontzettend goed geholpen’´, zegt de kersverse voorzitter Kees van den Broek.
De voedselbank wordt al jaren gesteund door vaste leveranciers. Zij blijven trouw doneren. Maar alle inzamelingsacties van scholen, kerken en verenigingen liggen natuurlijk al maanden stil. Toen er lege schappen in het magazijn kwamen, trok Joke Steigerwald, die de dagelijkse leiding heeft, aan de bel. De acties die daarop door het bestuur werden uitgezet waren succesvol.
Kenmerkend was de royale steun van veel particulieren en fondsen. Soms nadrukkelijk met de opmerking ‘bestemd voor boter, kaas en eieren’. Vanwege de bijzondere omstandigheden werd het aanbod onvoldoende om de vraag aan te kunnen. Gelukkig konden we de tekorten aanvullen door aankopen die betaald werden uit giften. ‘’Door alle giften, groot en klein, zijn we erin geslaagd al onze cliënten iedere week een goed gevuld pakket levensmiddelen mee te geven. En voor de kerstdagen zelfs een extra mooi pakket. En dat is uiteindelijk waar het om draait’’, aldus Joke Steigerwald.


Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten