Testpaviljoen omgebouwd voor LAMP-test

Algemeen 151 keer gelezen

Tet testpaviljoen Arnhem-Nijmegen sluit vanaf 20 januari tijdelijk de deuren en wordt omgebouwd voor het afnemen van de LAMP-test. Dit is een snelle PCR-test die op dezelfde manier als de reguliere test wordt afgenomen, met een wattenstaafje in de neus en keel. 

Regio - De uitslag wordt uitgelezen door een LAMP-robot op locatie, hierdoor is snel bekend of iemand wel of geen corona heeft. De uitslag is er al binnen 3 uur. De nauwkeurigheid is vergelijkbaar met een reguliere PCR-test. De testcapaciteit in Gelderland-Midden en Gelderland-Zuid is op dit moment ruim voldoende om het tijdelijk wegvallen van het testpaviljoen op te vangen.

Invoering volgens planning VWS

De invoering van de LAMP-test op deze locatie was al bekend voor de opening van het testpaviljoen en vindt nu volgens planning van het Ministerie van VWS plaats. Ook voor de LAMP-testen wordt de samenwerking tussen de GGD’en in Gelderland-Midden en -Zuid en het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) voortgezet. Naar verwachting gaat het testpaviljoen in de tweede week van februari weer open. Vanaf dat moment worden alleen LAMP-testen afgenomen in het paviljoen. Er kunnen maximaal 1.500 testen per dag worden afgenomen.

De invoering van de LAMP-test in deze regio maakt deel uit van een landelijke invoering op in totaal negen L- en XL-testlocaties. In Amsterdam en op Schiphol is de LAMP-test al in gebruik. Op andere plaatsen, zoals in Utrecht, wordt hier binnenkort mee gestart.

Geschikt voor alle doelgroepen

De LAMP-test is voor alle doelgroepen geschikt. Hierdoor wordt het ook mogelijk om de prioriteitstesten voor zorg- en onderwijspersoneel op het testpaviljoen te laten plaatsvinden. Met de invoering van de LAMP-test krijgen de inwoners van Gelderland-Midden en Gelderland-Zuid een extra mogelijkheid om zich snel en betrouwbaar te laten testen op het coronavirus.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden