Testpaviljoen omgebouwd voor LAMP-test

  •   keer gelezen

Tet testpaviljoen Arnhem-Nijmegen sluit vanaf 20 januari tijdelijk de deuren en wordt omgebouwd voor het afnemen van de LAMP-test. Dit is een snelle PCR-test die op dezelfde manier als de reguliere test wordt afgenomen, met een wattenstaafje in de neus en keel. 


Regio - De uitslag wordt uitgelezen door een LAMP-robot op locatie, hierdoor is snel bekend of iemand wel of geen corona heeft. De uitslag is er al binnen 3 uur. De nauwkeurigheid is vergelijkbaar met een reguliere PCR-test. De testcapaciteit in Gelderland-Midden en Gelderland-Zuid is op dit moment ruim voldoende om het tijdelijk wegvallen van het testpaviljoen op te vangen.

Invoering volgens planning VWS

De invoering van de LAMP-test op deze locatie was al bekend voor de opening van het testpaviljoen en vindt nu volgens planning van het Ministerie van VWS plaats. Ook voor de LAMP-testen wordt de samenwerking tussen de GGD’en in Gelderland-Midden en -Zuid en het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) voortgezet. Naar verwachting gaat het testpaviljoen in de tweede week van februari weer open. Vanaf dat moment worden alleen LAMP-testen afgenomen in het paviljoen. Er kunnen maximaal 1.500 testen per dag worden afgenomen.

De invoering van de LAMP-test in deze regio maakt deel uit van een landelijke invoering op in totaal negen L- en XL-testlocaties. In Amsterdam en op Schiphol is de LAMP-test al in gebruik. Op andere plaatsen, zoals in Utrecht, wordt hier binnenkort mee gestart.

Geschikt voor alle doelgroepen

De LAMP-test is voor alle doelgroepen geschikt. Hierdoor wordt het ook mogelijk om de prioriteitstesten voor zorg- en onderwijspersoneel op het testpaviljoen te laten plaatsvinden. Met de invoering van de LAMP-test krijgen de inwoners van Gelderland-Midden en Gelderland-Zuid een extra mogelijkheid om zich snel en betrouwbaar te laten testen op het coronavirus.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten