de entree van Vrijthof
de entree van Vrijthof (Foto: Vrijthof)

Hartenwensen voor Vrijthof

  •   keer gelezen

Verpleeghuizen en zorgcentra hebben in het hele land te maken met het coronavirus. Zo is het ook voor de bewoners van zorgcentrum Vrijthof nu geen gemakkelijke tijd. Gelukkig kunnen zij nog wel bezoek ontvangen, zij het beperkt tot maximaal 1 persoon per keer.


Tiel - Ook de ontspanningsactiviteiten staan op een laag pitje. De activiteitenbegeleiders organiseren in heel kleine kring nog wel het één en ander voor de bewoners, maar het blijft uitkijken dat corona niet de overhand krijgt.

Vrienden van Vrijthof
De stichting Vrienden van Vrijthof maakt normaal gesproken veel activiteiten mogelijk in het zorgcentrum, maar ook het geplande optreden van Willeke Alberti met haar orkest op 6 februari moest helaas geannuleerd worden. “Dat vinden wij natuurlijk enorm jammer voor de bewoners” vertelt Lucien Tros, voorzitter van de Stichting Vrienden van Vrijthof. “Maar wat in het vat zit, verzuurt niet zullen we maar zeggen. We popelen samen met de bewoners van ongeduld om onze activiteiten weer op te starten. Het VrijdagmiddagCafé, muzikaal entertainment en zo veel meer willen wij weer kunnen aanbieden. We moeten nog wel even geduld hebben voordat we op volle sterkte kunnen leveren”, vertelt Tros verder.

Hartenwensen
Omdat veel bewoners het nu moeilijk hebben, wil de stichting kleine individuele Hartenwensen vervullen. “Dit is een stukje maatwerk op individueel nivo”, licht Tros toe. “We vragen aan familieleden en mantelzorgers actief, waarmee wij hun vader, moeder, broer of zus in Vrijthof een hart onder de riem kunnen steken. Natuurlijk allemaal binnen de mogelijkheden in deze tijd. Dus een bloemetje, boek, kaart en dat soort zaken regelen wij heel graag. Inmiddels hebben wij tientallen kleine Hartenwensen kunnen vervullen en het is bijna niet voor te stellen hoe blij we de bewoners in kwestie hiermee hebben gemaakt! Het is een gebaar van aandacht en liefde; ‘je doet er toe!’, is de boodschap die wij leveren”, aldus Lucien.

Aanvragen
Kent u iemand die verblijft in Vrijthof, revalidatiecentrum Markant of het Hospice die de Stichting Vrienden van Vrijthof namens u een hart onder de riem kan steken? Stuur dan een mail met uw wens en contactgegevens naar info@vriendenvanvrijthof.nl. U kunt uw Hartenwens op aanmelden op www.vriendenvanvrijthof.nl

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten