Staten in gesprek met topeconomen

  •   keer gelezen

Gelderse Staten in gesprek met topeconomen Op initiatief van Statenlid Lester van der Pluijm slaat de Partij voor de Dieren de handen ineen met SP, D66, GroenLinks, ChristenUnie, PvdA en het CDA om experts te bevragen hoe de Gelderse economie na covid-19 eruit kan komen te zien. Op 3 februari nodigen Provinciale Staten prominente sprekers uit, waaronder de Oostenrijkse econoom Christian Felber.


Regio - n een samenwerking tussen coalitie- en oppositiepartijen zijn prominente sprekers uitgenodigd om online een divers beeld te schetsen van de meest recente inzichten in de economie en hoe die kunnen inwerken op het Gelderse beleid. Naast Christian Felber, die stelt dat de economie zou moeten draaien om het algemeen belang en niet om economische groei, komt een breed palet aan sprekers aan het woord met een visie hoe de toekomst te trotseren. Damaris Matthijsen (Economy Transformers), Jennifer Johanna Drouin (Amsterdam Donut Coalitie), Govert Buijs (Vrije Universiteit), Gert-Jan Hospers (Radboud Universiteit), Ewald Engelen (Universiteit van Amsterdam) en Bob de Wit (Nyenrode Universiteit) bespreken hoe de Gelderse economie toekomstbestendig kan worden. Lester van der Pluijm: “Wij leven in onzekere tijden. Hoe houdbaar is een terugkeer naar hoe het was? Samenwerken boven concurreren, gedijen boven groeien, welzijn boven welvaart. Dat zijn de pijlers van een toekomstbestendige economie.”

Aanleiding voor de rondetafel is de koers die de gedeputeerden het afgelopen jaar voor meerdere jaren wilden vastleggen. Waar zetten zij de accenten? Dit roept de vraag op of dit verstandig is met alle onzekerheden rond covid-19. Daarom willen Provinciale Staten zich nu breed informeren om het huidige economische beleid te toetsen in het licht van recente inzichten. Hoe kan het herstel van de economie na de covid-19 crisis het beste vorm krijgen? Wat betekent het om het beleid te baseren op nieuwe economische inzichten zoals de donuteconomie of een meer missie gedreven economie? Door met experts in gesprek te gaan stellen Provinciale Staten zich in staat om een beeld te vormen van hoe de provincie stappen kan zetten naar de economie die we in de toekomst nodig hebben. 

Praktische informatie: De rondetafel is te volgen via Statenlive: https://channel.royalcast.com/gelderland/#!/upcoming.Op woensdag 3 februari start de sessie om 13:30 uur. Dit is het programma en de reader.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten