Na ruim 42 jaar gaat Liesbeth met pensioen.
Na ruim 42 jaar gaat Liesbeth met pensioen. (Foto: Stefanusschool)

Met boerenkar naar school

  •   keer gelezen

Met een versierde boerenkar naar school, wie maakt dat nou mee? Juf Liesbeth van de Stefanus! Na ruim 42 jaar onderwijs en bijna 30 jaar Stefanusschool gaat deze lieve en betrokken intern begeleider met (vervroegd) pensioen.


Tiel - Nadat Liesbeth van de Leemkolk op donderdag 18 februari om kwart voor zeven overvallen werd met een ontbijtje op bed, mocht ze op de platte kar naar Tiel. Directeur Linda van der Wielen: “Hier had ze zo vaak grapjes over gemaakt, dat we dachten: hoe dan ook, die platte kar komt er!” Een vrolijk versierde wagen, een dikke tractor van Bongers ervoor en vrolijke muziek. Zo reed Liesbeth naar Tiel. Langs de route stonden veel zwaaiende ouders, dit maakte de tocht nog specialer.

‘Je bent altijd happy, ik kan jou vertrouwen en jij staat altijd voor mij klaar’

Eenmaal op school zat de juf op het podium en kwamen de klassen één voor één langs om afscheid te nemen. Linda: “Liesbeth is enorm betrokken bij de school. Ze heeft altijd zo veel geduld en liefde voor de kinderen en dat krijgt ze nu dubbel en dwars terug. Je ziet dat het de kinderen echt raakt dat ze weggaat. ‘Je bent altijd happy, ik kan jou vertrouwen en jij staat altijd voor mij klaar’, schreef een leerling in een gedicht voor haar. Kun je een mooier compliment krijgen?”

‘Ik genoot van het werk, mijn collega’s en de kinderen!’

Liesbeth werkt nu al 42 jaar in het onderwijs. De eerste 13 jaar stond ze in Utrecht voor de klas. Toen ze in 1980 naar Tiel en later naar Zoelen verhuisde, heeft ze nog wel een hele tijd in Utrecht gewerkt. Na ruim 10 jaar pendelen, brak de afstand haar op. “Vriendinnen wezen me op een vacature bij de Stefanus en zeiden dat het zo’n leuke school was. Dat was nog in de tijd dat Jan Verkleij directeur was, hij heeft me ook aangenomen. Ik heb me hier echt altijd op mijn plek gevoeld en genoten van het werk, mijn collega’s en de kinderen.”

Liesbeth begon als juf van groep 8 en groep 6. In 2002 ging ze zich verdiepen in remedial teaching en later werd ze intern begeleider. “Het geeft me een goed gevoel om ervoor te zorgen dat alle kinderen de juiste aanpak krijgen. Natuurlijk lukt dat niet altijd 100%, maar we streven er wel naar. Het is mooi om samen met ouders en leerkrachten een aanpak te vinden waardoor een kind zich verder gaat ontwikkelen. Je ziet ze dan echt opbloeien.”

Nu gaat Liesbeth met pensioen, iets eerder dan gepland. “Ik vind het een cadeau dat ik de mogelijkheid heb om wat eerder te stoppen met werken. Ik zie zoveel narigheid om me heen en ben heel blij dat ik nu al die extra vrije tijd kan pakken. Genoeg leuke dingen te doen! Maar ik vind het ook wel een beetje spannend hoor. Misschien bel ik de school over een paar weken wel om te vragen of ze nog wat extra handjes nodig hebben”, lacht Liesbeth. “Nee, ik ga eerst echt even afstand nemen en kijken hoe dat voelt.”

Elke woensdag het nieuws uit Tiel per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier