Bertolf
Bertolf (Foto: eigen foto)

Online festival Binnenpret mikt op 6000 scholieren in Rivierenland

  •   keer gelezen

Andries Tunru, Bertolf, Hannah Mae, Nasrdin Dchar en Loes Wijnhoven (Clean Pete) zijn enkele van de artiesten die vrijdagavond (26 februari) hun opwachting maken tijdens Binnenpret, het online festival voor zo’n 6000 scholieren uit Rivierenland.


Regio - Net als bij een echt festival is er volop keus, met live streams vanaf liefst vijf podia. Binnenpret is een initiatief van middelbare scholen KWC en Lek en Linge in Culemborg en de Lingeborgh in Geldermalsen (gemeente West Betuwe).

Het festival is in amper vier weken van de grond getild, mede na overleg met beide gemeentebesturen. Doel is de duizenden leerlingen die al maanden thuiszitten, iets bijzonders te bieden en een mogelijkheid te geven de banden met elkaar en de school aan te halen. Zappen langs vijf podia Wordt het denken, dansen, doen, lachen of luisteren?

Vanaf 20.00 uur zijn simultaan vanaf vijf podia livestreams met uiteenlopende thema’s waartussen de bezoekers kunnen ‘zappen’. Het podium Lachen heeft cabaretier Andries Tunru als gastheer. De nummer twee van De Slimste Mens speelt een thuiswedstrijd, want hij groeide op in Culemborg en deed het vwo op Lek en Linge. Hij presenteert een avond met onder meer Comedy Club, kortfilmfestival De Ontmoeting en schrijfster Loes Wijnhoven.

Coronakapsel

Bij podium Denken schuiven onder leiding van Marinka Mulder, opgegroeid in Culemborg, wethouder te Renkum én voor de tweede keer genomineerd als bestuurder van het jaar, professionals aan om te praten over onderwerpen van nu. Theatermaker Nasrdin Dchar vertelt over de thematiek in zijn voorstellingen, psycholoog Steven Pont haakt in op het leven tijdens deze onwerkelijke tijden en wethouders Sascha Baggerman (Culemborg) en Govert van Bezooijen (West Betuwe) vertellen over het jeugdbeleid.

Bij podium Doen is alle ruimte voor leerlingen om zelf actief zijn. Ze kunnen meedoen aan wedstrijden knikkerbaan bouwen of cupcakes bakken, deelnemen aan een pubquiz en natuurlijk – nog net vóór de versoepeling - de strijd aangaan wie er hét coronakapsel van 2021 heeft. En E-sporter Bryan Hessing neemt de bezoeker mee in de wereld van FIFA-spelers.

Nonstop

Op het Luisterpodium zijn optredens van onder andere Bertolf, Hannah Mae en ukuleletalent Lynn Kools, leerling van Lek en Linge. Wie niet stil kan zitten schakelt naar Dans voor een nonstop party met dj’s als Merco, Sebastiaan Bronk en Joam Sary, het alter ego van bewegingsdocent Joram Salakory van het KWC. De input voor de programmering van Binnenpret komt vooral van leerlingen zelf. Ook tijdens de livestreams kunnen die bij elk podium, via de chatfunctie, aanhaken. Binnenpret is 26 februari vanaf 20.00 uur door iedereen te bekijken via www.binnenpret.online

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier