<p>Verkopers Wilmar van Maanen en Hanneke Dorrestijn hebben het volste vertrouwen in &#39;hun&#39; kunstgras. (foto: Arno voor de Poorte)&nbsp;</p>

Verkopers Wilmar van Maanen en Hanneke Dorrestijn hebben het volste vertrouwen in 'hun' kunstgras. (foto: Arno voor de Poorte) 

(Foto: Arno voor de Poorte)

Nieuw: kunstgras bij Middelkoop in Buurmalsen

  •   keer gelezen

Na een pilot van drie jaar bij de vestiging in Werkendam heeft ook Middelkoop Buurmalsen kunstgras in het assortiment opgenomen. Verkopers Wilmar van Maanen en Hanneke Dorrestijn hebben veel vertrouwen in de kwaliteit ervan.


Buurmalsen - Het kunstgras dat Middelkoop Buurmalsen sinds eind februari adviseert en verkoopt is afkomstig van de Kunstgrasgigant. Wilmar vertelt dat ze zich hiermee richten op de hoveniers en particuliere afnemers. “Het is ook heel geschikt voor speeltuinen, kinderdagverblijven en scholen. Heel breed, dus.” Hanneke voegt toe dat het kunstgras verkrijgbaar is in allerlei kleuren. “Dat maakt het tevens heel geschikt als interieurgras. En natuurlijk ook als vloerbedekking in winkels en showrooms. Onze klanten kunnen aan de Lingedijk 7 in Buurmalsen ideeën komen opdoen, want we hebben een presentatievloer liggen in een speciale hoek van onze winkel.” Volgens Wilmar is het kunstgras makkelijk te verwerken. “Zand als ondervloer, een doek erover en het geheel zet je vast met grondpennen.”

Soorten

Het complete assortiment kunstgras van de Kunstgrasgigant bij Middelkoop Buurmalsen bestaat uit 25 soorten. “Daarvan hebben we er 8 op voorraad,” zegt Hanneke. “Onze klanten kunnen die zo meenemen. We snijden de stukken graag op maat voor onze klanten. We denken mee met de verwerking van het kunstgras. Soms zijn er rare hoekjes in een tuin of interieur. Als we dat slim uitsnijden, dan levert dat een besparing op voor onze klanten.” Wilmar is het daar roerend mee eens. “We geven altijd goed advies. We vinden het namelijk enorm belangrijk dat ze voor de juiste toepassing kiezen in plaats van alleen voor het mooie van kunstgras.” Wilmar en Hanneke hebben een speciale producttraining gehad bij de leverancier. Daar zat ook een module in over het onderhoud van het kunstgras. Wilmar adviseert om de grasmatten regelmatig te borstelen. “Deze simpele handeling zorgt ervoor dat de sprieten mooi omhoog gaan staan. Als je veel borstelt, dan krijgt de groei van mos geen kans.” Hanneke geeft de tip om bladeren van het kunstgras te houden. “Dat is beter, want als bladeren gaan rotten, dan geeft dat een voedingsbodem voor allerlei snel ontkiemend onkruid.”

www.stmiddelkoop.nl

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten