<p>Rutger en Nel voor de ingang van hun juwelierszaak aan de Binnenpoort in Culemborg (foto: Arno voor de Poorte)</p>

Rutger en Nel voor de ingang van hun juwelierszaak aan de Binnenpoort in Culemborg (foto: Arno voor de Poorte)

(Foto: )

Van den Hof Juweliers na vijf jaar terug in Culemborg

  •   keer gelezen

Van den Hof Juweliers keert na vijf jaar van afwezigheid terug in de binnenstad van Culemborg. Per 03-03-2021 zijn ze - na telefonische afspraak - weer te bezoeken op het vertrouwde adres aan de Binnenpoort 9.


Culemborg - Van den Hof Juweliers is een familiebedrijf. Moeder Nel en zoon Rutger Janmaat zijn degene die je in de compleet verbouwde winkel aantreft. Vijf jaar geleden maakten ze een ‘verkeerde’ inschatting om naar het winkelcentrum van Krimpen aan de IJssel te verkassen. Rutger keert op zijn schreden terug. “We misten de gezelligheid van het winkelende publiek hier. In Culemborg vinden we het veel leuker. Het avontuur is minder geslaagd dan ik dacht. Dat had vooral te maken met de leegstand in dat winkelcentrum.” Nel beaamt dit en zegt dat ze veel eerder terug hadden gewild. “Maar ja, we zaten vast een een huurcontract van vijf jaar. Toen dat kon hebben we het onmiddellijk opgezegd. De reisafstand had er ook mee te maken. We wonen in Noord-Brabant. Dat is veel dichter bij Culemborg.”

Ambitie

Rutger heeft net de veertigjarige leeftijd bereikt. En hij barst van de ambitie. “Ik vind het juweliersvak heel boeiend. En ik wil graag groeien. Daarom heb ik geïnvesteerd in een nieuwe alarminstallatie, ledverlichting, showkasten, plafond en een nieuwe toonbank. Daarnaast heb ik het complete interieur laten aanpassen aan de eisen van deze tijd.” Rutger is een pietje precies en wil het vooral voor zijn klanten ‘mooi’ hebben. Dat geldt ook voor Nel. “We hebben er een prachtige winkel van gemaakt met een heel groot assortiment aan goud en zilver.” In gouden horloges blinkt Van den Hof Juweliers uit. “Daarvan hebben we er altijd - voor zowel dames als heren - minimaal zestig stuks op voorraad,” zegt Rutger. “Bij een andere juwelier tref je er slechts een paar in de zaak. Vandaar dat ze van Rotterdam tot Haarlem naar Culemborg komen om ze hier te kopen. Dat is onze grootste kracht.” De zij-etalage is helemaal gevuld met occasions. “Daar zijn we ook sterk in,” licht Nel toe. “Dat zijn ‘inruilers’ die we nakijken en ik goede staat terugbrengen. Daarna gaan ze in de occasionkast. Het voordeel loopt op tot vijftig procent.” Een afspraak maken kan via 0345-515952.

www.juwelier-vandenhof.nl

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten