Foto:
aangeboden door vanverre.nl

Rondreis door Vietnam op de planning? Dit wil je niet missen!

  •   keer gelezen

Ben jij van plan om een rondreis door Vietnam te maken zodra de coronacrisis voorbij is? Vietnam is een ideale bestemming voor zowel een luxe rondreis of om te gaan backpacken. Het is een groot land en heeft dus veel om te zien. In dit artikel lees je over plekken in Vietnam die je niet wil missen!


Vietnam

Vietnam ligt in Zuidoost Azië, naast Cambodja, Laos en China. Er zijn ontzettend veel bezienswaardigheden in het land, zoals Halong Bay, Hoi An, de rijstvelden in Sapa en de Chi Chi tunnels. Het is een land waar je je dan ook lange tijd kunt vermaken. We raden aan om minimaal drie weken naar het land te gaan, om echt een goede indruk te krijgen.

De hoofdstad Hanoi

De hoofdstad van Vietnam is Hanoi en een tripje naar deze stad kan natuurlijk niet ontbreken. De stad zit vol leven en je kunt er heerlijk eten. Ook de mooie omgeving is een voordeel van deze stad. Er wonen tegenwoordig meer dan 8 miljoen mensen in de stad, maar het centrum is relatief klein waardoor je veel bezienswaardigheden te voet kunt bezichtigen. Een aanrader is het mausoleum van Ho Chi Mih te bezichtigen; je kunt hier het opgebaarde lichaam van de belangrijkste man uit de geschiedenis van Vietnam bekijken, maar als je dat liever niet wil zien, is het gebouw alleen al de moeite waard om te zien. Ook de Saint Joseph Cathedral is aan te raden om te bezichtigen. De kerk werd eind negentiende eeuw gebouwd en is de oudste kerk van Hanoi. Ook de Hao Lo gevangenis, ook bekend als het Hanoi Hilton, is de moeite waard. Deze gevangenis werd namelijk gebruikt door de Fransen om Vietnamese politieke gevangen vast te houden. Ook gevangen genomen Amerikaanse piloten werden hier tijdens de Vietnamoorlog heen gebracht. Een bezoek aan deze gevangenis is dus de moeite waard.

Hoi An

Veel mensen die Vietnam hebben bezocht, zijn van mening dat Hoi An de mooiste stad is van het land. Je vindt er namelijk kleurrijke straten en een hele fijne sfeer. Het centrum van de stad is autovrij, en wanneer het donker wordt gaan de lampen aan en zie je mooie en kleurrijke lampionnen in de straat. Het is dan ook zeker aan te bevelen om in de avond door de stad te lopen, bijvoorbeeld langs de Night Market. Ook is het uitgaansleven in deze stad aan te bevelen. Daarnaast is Hoi An een geschikte stad om kennis te maken met het Vietnamese keuken. Zo zijn er verschillende restaurants in deze stad waar je een kookcursus kunt volgen, waarbij je leert om verschillende recepten te maken. Ook krijg je informatie over de verschillende ingrediënten en achtergrondinformatie bij de gerechten. Verder staat de stad ook bekend om de verschillende kledingwinkels. Hier kun je voor een goede prijs je eigen kledingstuk ontwerpen en op maat laten maken. Wanneer het ontwerp niet al te ingewikkeld is, kan dit de volgende dag al klaar zijn.

Halong Bay

Halong Bay is een baai in Vietnam die je echt gezien moet hebben. In deze baai zijn er ongeveer tweeduizend eilanden te vinden. Samen met de groene zee en de vele vissersbootjes zorgt dat voor een schitterend uitzicht. De baai bevindt zich aan de noordoost-kust van het land en is een echte trekpleister. De meeste eilanden zijn onbewoond en Halong Bay staat bovendien op de Werelderfgoedlijst van Unesco. We raden je aan om een cruise door Halong Bay te gaan maken, die je kunt regelen vanuit de hoofdstad van het land, Hanoi, of vanuit het in de buurt gelegen Cat Ba. Zorg voor een dag met mooi weer, want met regen en mist is er gelijk een stuk minder te zien tijdens een tour. Tijdens een tour zijn er verschillende mogelijkheden die je kunt doen, zoals een bezoek aan een viskwekerij of de optie om te gaan kajakken. Met een kajak kun je moeilijker bereikbare gedeeltes van de baai verkennen.

Cat Ba

Cat Ba is het grootste eiland in Halong Bay. Op dit eiland kun je heerlijk genieten van het strand en de zon en kun je er snorkelen. Ook het Cat Ba National Park is aan te raden; hier kun je mooie wandelingen maken. Ook een scootertocht is mogelijk over dit eiland. Dit is een goedkope manier om het eiland te ontdekken en is een ideale manier om dankzij de hoogteverschillen de omgeving goed te kunnen zien. We raden aan een van de uitkijkpunten niet over te slaan om een fantastisch uitzicht over de baai te kunnen krijgen.

Sapa

In het noorden van Vietnam, tegen de Chinese grens, ligt de stad Sapa. Wanneer je door dit gebied trekt, zie je een prachtige omgeving. De stad ligt tussen de Hoang Lien bergen en bevindt zich in een vallei. Wanneer je door dit gebied trekt, zie je de bijzondere rijstvelden die tegen de bergen aan liggen, veel groen en mooie dorpjes. Sapa staat dan ook bekend om de verschillende trekkings die je er kunt maken. Onderweg kun je in contact komen met locals en ontdek je hoe het dagelijks leven aldaar eruit ziet. Wanneer je een tour boekt met een gids, krijg je waardevolle informatie te horen over het gebied en is het bovendien gemakkelijker om in contact te komen met de lokale bevolking. We raden bovendien aan om vroeg op te staan zodat je de zonsopgang kunt meemaken. De rijstterrassen zien er dan helemaal adembenemend uit.

Ninh Binh

Ninh Binh is de hoofdstad van de provincie die ook Ninh Binh heet. De omgeving van deze stad is absoluut aan te raden wanneer je een rondreis maakt door Vietnam. Een van de hoogtepunten van deze provincie is Tam Coc. Dat bestaat uit grote bergen, die niet worden omringd door zee, maar door groene natuur. Je kunt deze omgeving ervaren met een roeiboot over de Ngo Dong rivier. Verder vind je in Ninh Binh verschillende grotten, zoals de grotten van Bic Dong. De weg naar de grotten zelf is al een beleving op zich, maar de grotten zelf zijn ook erg bijzonder, onder meer vanwege de prachtige toegangspoort.

Veel plezier tijdens je reis door Vietnam!

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten