Foto:

Een verbindende rol

  •   keer gelezen

Even voorstellen, ik ben Marga Meeuwsen en samen met mijn man Sander runnen wij een bloemenwinkel aan de Waterstraat 97 in Tiel. Ons bedrijf bestaat al sinds 1910 en is ooit opgestart in Huissen door de familie van Sander. Van oorsprong was het een gemengd bedrijf waar groente, tabak en klein fruit geteeld werd. Na de Tweede wereldoorlog werd het bedrijf opnieuw opgebouwd en kwamen er snijbloemen bij.


In 1986 namen Sander en ik het bedrijf over in Huissen, maar in 2001 moest onze winkel plaats maken voor een woonwijk. We zijn toen op zoek gegaan naar een nieuwe plek en hebben Tiel toen ook nog bezocht, echter werd het Zevenaar. Ons uiteindelijke doel was om naar Frankrijk te vertrekken om daar bloemen en planten te verkopen en in 2012 hebben we zelfs meegedaan aan het televisieprogramma ‘Ik vertrek’. Helaas is die droom niet gerealiseerd, want vanwege familieomstandigheden zijn we weer naar Nederland teruggekeerd. Eenmaal in Nederland zijn we in het mooie stadje Tiel neergestreken en hier blijven we tot aan ons pensioen. We hebben het enorm naar ons zin in Tiel!

“Het mooiste van ons vak vind ik het opleiden van leerlingen”

Wij hebben een groot assortiment aan bloemen, planten en aardewerk. En sinds kort verkopen we ook droogbloemen en droogarrangementen. Nu in coronatijd zien wij dat bloemen een verbindende en emotionele rol spelen; om zomaar iemand te bedanken, een steuntje in de rug te geven, voor een verjaardag waar je niet naar toe mag, een zieke of zoals vele werkgevers je personeel te steunen en te bedanken voor hun inzet. Het is zo mooi dat je op deze manier mensen blij kunt maken en bij velen even de eenzaamheid doen vergeten.

Het mooiste in ons vak vind ik het opleidingen van leerlingen. Jarenlang heb ik zelf vele cursussen gevolgd, vakbladen gelezen en beurzen bezocht om te blijven ontwikkelen in het bloemen vak. En nu bieden wij stageplaatsen voor leerlingen die in ons prachtige vak willen werken. In Zevenaar hebben wij ons zelfs toegelegd op leerlingen met een rugzakje. Dit kostte heel veel tijd en energie, maar als je dan ziet dat de leerlingen met een open blik de toekomst weer zien, is dat voor ons een mooi resultaat. Op dit moment hebben wij drie leerlingen lopen van verschillende scholen, klassen en niveaus. Zij leren van mij, maar ik leer ook van hen en dat maakt het opleiden van leerlingen zo leuk.

Wij zijn vanaf het begin bij de Flippas en zien dat mensen enthousiast sparen en uitgeven, een mooi middel voor en door Tielenaren!

Voor de FlipPas winactie rondom Pasen stellen wij een mooi Paasboeket beschikbaar. Ook kans maken? Volg de FlipPas op Facebook of Instagram en doe mee!

De Flippas Uitgelicht

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten