<p>Tsead Bruinja, dichter des Vaderlands 2019-2021, is &eacute;&eacute;n van de juryleden.</p>

Tsead Bruinja, dichter des Vaderlands 2019-2021, is één van de juryleden.

(Foto: )

Fransche School thuishaven voor Amai Award

  •   keer gelezen

Op zaterdag 17 april van dit jaar om 16.00 uur vindt voor het eerst de uitreiking van de AMAI awards plaats. De AMAI is de jaarlijkse verkiezing van het beste Nederlandstalige gedicht, de beste Nederlandstalige quote en het beste account van een Nederlandstalige dichter/quoter op Instagram in 2020. De winnaars worden zowel door het publiek als door een vakjury gekozen. De organisatie koos voor De Fransche School als locatie voor de uitreiking. In eerste instantie bestond het programma uit een feestelijke uitreiking met publiek en een middagprogramma met mini-workshops en meet-ups. Wegens de geldende coronamaatregelen is het feestmoment dit jaar afgeslankt tot de uitreiking, live gestreamd vanuit het theater. De uitzending is voor iedereen gratis te volgen via het YouTube kanaal van Amai Award.


Theaterdirecteur Wieke Vrijhoef: “We zijn enthousiast om dit nieuwe landelijke initiatief te kunnen ontvangen in ons theater. We hopen hier een jaarlijkse thuisbasis voor te kunnen bieden, ook in samenwerking met Bibliotheek Rivierenland. Voor de live-stream hebben we onze lokale radio- en televisiezender SRC.fm voorgesteld aan de organisatie en we verheugen ons op de samenwerking.”

Amai Award

De vakjury bestaat uit de volgende personen: Tsead Bruinja (Dichter des Vaderlands 2019-2021), Francis Broekhuijsen (programmamaker en presentator bij Sublime), Kila van der Starre (literatuurwetenschapper en poëziekenner), Hilmano van Velzen (de dakloze dichter uit Amsterdam), Yke Schotanus (schrijfdocent en medewerker van het tijdschrift ‘Schrijven’) en Patria Diaz (huisarts en dichteres).

AMAI staat voor Alle Monden Award Instagram en is een initiatief van het Instadichterscollectief @allemonden. De verkiezing is in het leven geroepen om de vele online dichters en quoters op Instagram onder de aandacht te brengen van een nog groter publiek en Instapoëzie in al haar facetten de erkenning te geven die het verdient. Meer info: www.amaiaward.nl .

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten