<p>Bestuurder van UBRivierenland en Werkzaak Rivierenland, Ben Brink overhandigt een feestelijke traktatie aan de medewerkers van Werkzaak. </p>

Bestuurder van UBRivierenland en Werkzaak Rivierenland, Ben Brink overhandigt een feestelijke traktatie aan de medewerkers van Werkzaak.

(Foto: Fotobureau Raphaël Drent)

Project voor Werkzaak Rivierenland bij aanleg glasvezelnetwerk

  •   keer gelezen

Geldermalsen - UBRivierenland, een samenwerkingsorganisatie van zeven gemeenten in de regio, realiseert snel internet voor inwoners in de buitengebieden. Bij de aanbesteding voor deze werkzaamheden heeft UBRivierenland eisen opgenomen om in dit project werkgelegenheid te creëren voor mensen die extra ondersteuning naar werk nodig hebben. 


Deze Social Return on Investment (SROI) heeft geleid tot de opdracht voor Werkzaak Rivierenland om circa 8.880 units te bestickeren. Ben Brink, bestuurder van zowel UBRivierenland als Werkzaak Rivierenland, vierde dit heuglijke feit met het aanbieden van een kleine traktatie aan de medewerkers van Werkzaak.

Project Werkzaak voor zowel buitengebied als in kernen

Een glasvezelnetwerk bestaat uit verschillende technieken en onderdelen. Een van deze onderdelen is de zogeheten Fiber Termination Unit. Dit is een kasje dat zich bevindt aan het einde van een glasvezelkabel en wordt vaak afgemonteerd in de meterkast van bijvoorbeeld een woning. De SROI-opdracht voor Werkzaak bestaat daarin dat zij 8.880 kastjes voorzien van een sticker met de gegevens over Digitale Stad. Dit is de aannemer die het glasvezelnetwerk aanlegt.

Bestuurder Ben Brink enthousiast

Ben Brink, bestuurder van de UBRivierenland en Werkzaak Rivierenland is enthousiast dat de SROI-eis verzilverd wordt door de inzet van Werkzaak, die mensen begeleidt naar het vinden en behouden van werk: “Het illustreert immers op een mooie manier hoe een regionaal project dat geïnitieerd is door meerdere gemeenten ook zijn meerwaarde kan hebben voor haar eigen inwoners op een totaal ander vlak”, aldus Brink. Woensdag 21 april vierde hij dit mooie moment met een feestelijke traktatie aan de medewerkers van Werkzaak.

Uniek project

De zeven gemeenten Neder-Betuwe, Culemborg, Maasdriel, Tiel, West-Betuwe, West Maas en Waal en Zaltbommel vinden dat iedere inwoner recht heeft op snel internet. Daarom zijn de gemeenten in 2014 het initiatief gestart om zelf een glasvezelnetwerk in de buitengebieden van Rivierenland te realiseren via het zogeheten overheidsmodel. Hiertoe hebben ze samen de Uitvoeringsorganisatie Breedbandnetwerk Rivierenland (UBRivierenland) opgericht. Nu, bijna zes jaar later, zijn in drie gemeenten de eerste gebruikers aangesloten. Een bijzonder moment!

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier