Kaartenactie als hart onder de riem

  •   keer gelezen

In de afgelopen week ontvingen honderden Burense leerlingen een kaart op school. Inwoners die het moeilijk hebben en extra aandacht verdienen, kunnen binnenkort een kaartje in hun brievenbus verwachten met een persoonlijke boodschap.


Buren - De afgelopen maanden zijn niet gemakkelijk geweest. Veel mensen voelden zich eenzaam. Vooral personen die tot een kwetsbare doelgroep behoren. In plaats van een praatje, sturen leerlingen nu een kaartje. Met de kaartenactie worden niet alleen de zelfstandig thuiswonende ouderen bereikt. Maar via persoonlijke netwerken worden ook mensen uit alle dorpen en de stad bereikt en kunnen kinderen hun waardering uitspreken. Laten weten dat ze blij zijn met deze persoon.

Wethouder Niko Wiendels “Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle. Dat doen we door handen wassen, testen en afstand houden. Maar ook door naar elkaar om te zien. Iemand te laten weten dat hij of zij er niet alleen voor staat en je aan hen denkt.”


Samen tegen eenzaamheid

Sinds oktober 2020 hebben Gemeente Buren, GGD Gelderland-Zuid en Welzijn Rivierstroom de handen in een geslagen om samen eenzaamheid te bestrijden. Dit doen zij onder andere met de actie Goed Gaan in Buren waarvan het Burense Bewaarblik een onderdeel is. Met deze kaartenactie voor de basisscholen proberen zij ook om kinderen te betrekken en te motiveren om naar elkaar om te zien.

Leerlingen uit de groepen 6,7 en 8 ontvangen een briefkaart met een blanco achterkant. Op deze achterkant kunnen zij een opbeurende boodschap schrijven. En zo iemand anders een hart onder de riem steken of moed inspreken. In totaal zijn er 1.750 kaarten die over de verschillende basisscholen verdeeld worden. Midden mei zal wethouder Niko Wiendels bij een van de scholen de kaarten ophalen en overhandigen aan een verzorgingshuis.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten