Foto: Patrick Daxenbichler
aangeboden door wovia-woningontruiming.nl

Woning ontruimingen: veel meer dan ‘alleen’ het ontruimen van goederen

  •   keer gelezen

Wanneer je in de situatie zit dat je een woning moet laten ontruimen, dan is dit treurigerwijs vaak het gevolg van het overlijden van een persoon. Doorgaans gaat het dan om de enige of de laatste persoon die in de woning in kwestie leefde. Verder kan een woning ontruiming soms nodig zijn bij een huis of een kantoor dat je huurde. Bij gehuurde objecten is het namelijk gebruikelijk - of zelfs verplicht - om deze schoon en gebruiksklaar op te leveren. Door hiervoor een gespecialiseerd ontruimingsbedrijf in te schakelen zorg je ervoor dat deze oplevering snel kan gebeuren. Dit geldt ook omdat je aan dit soort professionele ontruimers veel meer taken kunt uitbesteden dan alleen het weghalen van goederen. Lees hieronder welke taken goede ontruimingsdiensten zoal nog meer voor je kunnen oppakken.


Vloeren verwijderen

Als het een gehuurde ruimte betreft, dan is de kans groot dat de vloeren die er nu in liggen moeten worden verwijderd. Dit om de volgende bewoner de kans te geven zijn of haar eigen vloervoorkeuren in de praktijk te brengen. Een professionele ontruimer kun je deze lastige en zware klus gelukkig gerust toevertrouwen.

Muren en plafonds witten

Het in neutrale kleuren opleveren van muren en plafonds is ook een voorwaarde die in veel huurcontracten is opgenomen. Natuurlijk kan het zijn dat de wanden in de loop van de tijd echter verkleurd zijn. Is dit het geval, dan zullen deze opnieuw gewit moeten worden, iets dat je tegelijk met een woning ontruiming kunt laten doen.

Herstel beschadigingen

Waar geleefd wordt gaan er soms spullen kapot. En zo niet, dan zullen er toch zeker her en der eens beschadigingen ontstaan. Als deze aan het onroerende gedeelte van de woning zijn aangebracht (denk aan deuren, ramen, muren en plafonds) dan kun je deze door een goede ontruimer met een gerust hart laten herstellen.

Tuinonderhoud

Als er ook een tuin bij de te ontruimen woning zit, dan kun je deze tuin natuurlijk niet in de staat van een wildernis opleveren. Op z’n minst moet er sprake zijn van een verzorgde tuin zonder al te veel onkruid. Gelukkig is ook deze arbeidsintensieve klus uit te besteden aan een professionele externe ontruimingsorganisatie.

Verschillende soorten schoonmaakwerkzaamheden

Tenslotte zijn bij woning ontruimingen bijna altijd wel wat schoonmaakwerkzaamheden nodig. Dat een woning netjes moet worden achtergelaten is ten eerste natuurlijk logisch. Dit zou je zelfs kunnen zien als een morele verplichting. Soms is er echter nog meer nodig. Denk bijvoorbeeld aan de situatie waarin een bewoner jarenlang in huis heeft gerookt. Een nicotine-ontsmetting zou dan nodig zijn. Ook komt het geregeld voor dat woningen door een jarenlang achterstallig onderhoud ernstig vervuild zijn. Een diepe, grondige schoonmaak met speciale machinerie en schoonmaakmiddelen is dan noodzakelijk. Kijk voor meer informatie eens op de website van wovia-woningontruiming.nl.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier