Illustrator Arie van Vliet (rechts) en voorzitter stichting Vrienden van Vrijthof, Lucien Tros
Illustrator Arie van Vliet (rechts) en voorzitter stichting Vrienden van Vrijthof, Lucien Tros Foto: eigen foto

Flipje verhuiskaart voor Vrijthof

Algemeen 128 keer gelezen

Nieuwe bewoners van zorgcentrum Vrijthof in Tiel worden straks welkom geheten met een unieke Flipje verhuiskaart, die is gemaakt door de bekende Tielse illustrator Arie van Vliet. De kaart bevat een compleet Flipje stripverhaal, waarin juffrouw Ezel gaat verhuizen naar Vrijthof. De bijbehorende teksten zijn van schrijver Fred Eggink uit Buren.

Tiel - Het initiatief van de verhuiskaart komt van de Stichting Vrienden van Vrijthof. “Ik was in gesprek met Arie en hij vertelde dat hij bezig was met het ontwerpen van Flipje wenskaarten met verschillende thema’s, waaronder ook het thema ‘verhuizen’”, vertelt Lucien Tros, voorzitter van de Stichting Vrienden van Vrijthof. “En omdat in Vrijthof regelmatig nieuwe bewoners komen, of intern verhuizen naar een andere afdeling, ontstond het idee om de Flipje verhuiskaart te ‘verbouwen’ naar de Vrijthof situatie”. Arie vond het meteen een goed idee: “In de standaard kaart heb ik één tekening speciaal voor Vrijthof gemaakt; het moment dat de verhuiswagen wordt uitgepakt door Flipje en zijn Vriendjes voor de ingang van het zorgcentrum.”, aldus Arie van Vliet.

De vrolijke verhuiskaart staat in schril contrast met hoe de werkelijkheid doorgaans is. “Verhuizen naar Vrijthof is natuurlijk in principe geen feestelijke of vrolijke aangelegenheid”, zegt Tros, “maar in de praktijk zie je dat in veel gevallen, wanneer de nieuwe bewoner een beetje geacclimatiseerd is, er een soort van berusting komt die dan weer over gaat naar waardering voor de nieuwe woonplek. Hoe vervelend een start soms ook kan zijn, we willen er toch een optimistische en positieve noot aan geven; dat doen we nu met deze unieke kaart. De Stichting Vrienden doet er van alles aan om met extra activiteiten of projecten het zo plezierig mogelijk te maken voor de bewoners. Door corona ligt nu veel stil, maar we staan te popelen om er straks weer met volle kracht tegenaan te gaan. Voor diverse evenementen liggen de draaiboeken al klaar voor als het weer mag”.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden