<p>Team &#39;Kom in beweging voor Nanette&#39; v.l.n.r. Lisanne, Esmeralda, Hester, Nanette, Hans, en Karla.&nbsp;</p>

Team 'Kom in beweging voor Nanette' v.l.n.r. Lisanne, Esmeralda, Hester, Nanette, Hans, en Karla. 

(Foto: Arno voor de Poorte)

Kom in beweging voor Nanette

  •   keer gelezen

De 27-jarige Nanette Bielefeld uit Tiel lijdt aan een combinatie van zeldzame ziektes. Om een 150.000 euro kostende operatie deels te financieren organiseren Karla van der Made en Esmeralda van Beek een sportief sponsorevenement.


Tiel - Nanette lijdt aan EDS, CCI/AAI en heeft daarom een levensreddende operatie nodig die alleen uitgevoerd kan worden in Barcelona. De kosten van deze operatie worden niet vergoed in Nederland. Daarom heeft haar moeder met een paar vriendinnen van Nanette de stichting ‘Nanette keeps her head up’ in het leven geroepen. De stichting is, onder aanvoering van voorzitter Lisanne van Ewijk, een inzamelingsactie gestart om €150.000,- bijeen te brengen om Nanette voor de poorten van de hemel weg te slepen. De teller staat nu op € 58.000,-. Dat is iets meer dan een derde van de benodigde anderhalve ton. Om daar een extra ‘klap op te geven’ hebben twee buurtbewoonsters een actie op touw gezet. De actie heet ‘Kom in beweging voor Nanette’. Karla vertelt dat het evenement start op 28 mei om 19:00 en eindigt 30 mei om 19:00 uur . “Het is de bedoeling dat deelnemers op eigen gelegenheid gaan hardlopen, wandelen, fietsen, skaten of skeeleren vanuit hun eigen huis. Iedereen bepaalt zelf wat, wanneer, waar en hoeveel die gaat doen. Voor iedere gefietste, geskeelerde of geskate kilometer stort je € 0,50 en voor iedere gewandelde of gelopen kilometer stort je € 1,- op rekeningnummer NL59 INGB 0008 3712 22. In beweging komen mag alleen of gezellig samen (evt. op afstand) met je vriend, vriendin, familielid, collega of gewoon met je hond. Elke kilometer telt.” Karla heeft Esmeralda gevraagd om haar bij te staan met de organisatie, omdat zij daar veel ervaring mee heeft. Zij vindt ook dat iedereen in beweging zou moeten komen voor Nanette. “En ook voor je eigen gezondheid en immuunsysteem. Zoek verbinding, juist in coronatijd en zet jezelf in voor dit prachtige doel. Help Nanette mee aan een toekomst. Iedereen mag zich aanmelden op 06-23545159. Daarna krijg je meer info.” Inmiddels zijn er al 46 toezeggingen van sportievelingen met het hart op de juiste plaats. “Als iedere Tielenaar - bij wijze van spreken - een euro bijdraagt, dan zitten we al snel over de ton”, zegt Hester Bielefeld, de moeder van Nanette. “Er komen gelukkig meer initiatieven op gang. Hip & Home laat schilderijen van Flipje maken en betonnen beeldjes. De opbrengst daarvan komt ten goede aan de stichting.”

Verloting

Nanette wint veel prijzen met online prijsvragen. Die komen allemaal in een misschien nog te houden verloting. “Zo heb ik ook het gevoel dat ik mijn bijdrage lever aan mijn operatie en herstel. Een schoonheidssalon in Tiel levert bonnen voor dezelfde loterij en de AH op Passewaaij gaat in juni en juli een actie voeren met statiegeldbonnetjes. Dat geldt ook voor de Jumbo aan de Kranshof; misschien haakt Westlede ook aan.” Karla vindt het belangrijk om zich in te zetten voor een goed doel. “Dit geeft veel verbinding. Ook op afstand is dit goed mogelijk.”

Arno voor de Poorte

“Het is deze maand ook EDS-awareness maand”

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten